Ejer så rispapirslampe lande på stråtag

Nordsjællands Politi afventer fortsat tekniske undersøger, men ejer af den nu nedbrændte Lisegården i Liseleje, er sikker på, at rispapirslampen er årsag til branden. Han så den nemlig lande på stråtaget.

Meget peger dog på at branden skyldes rispapirlamper - også kaldet skylanterner - sendt op i forbindelse med en fest i nabolaget, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Ejeren af Lisegården er sikker på, at det er rispapir-lamperne, som er årsagen.

SE FLERE BILLEDER FRA LOCALEYES HER.

- Vores direktør var selv til stede og så rislampen lande på taget. Jeg forstår ikke, hvordan folk kan finde på at sende rispapirlamper op i et område med sommerhuse og ældre bygninger, siger Jesper Peter Rasmussen, indehaver af Lisegården sammen med Københavns Gestalt Institut.

Tre myndigheder - Sikkerhedsstyrelsen, Beredskabsstyrelsen og Trafikstyrelsen - har drøftet de såkaldte skylanterner, som man klart anbefaler folk at holde sig fra.

- Vi fraråder brug af dem, da man ikke kan styre dem, når de er i luften. Derfor er der tale om uforsigtig omgang med ild, så det faktisk er ulovligt at sende dem op, siger kommunikationschef i Sikkerhedsstyrelsen Mette Cramon til Frederiksborg Amts Avis.

I sig selv er lanternerne ikke ulovlige, men de er farlige når de sendes op, hvor de udover at kunne forårsage brand kan give unødige udrykninger og forstyrre flysikkerheden.

- Vi er ikke særlig glade for dem, det er et bål man sender op i luften og ikke kan styre, siger stationsleder Thomas Danholm, Frederiksund-Halsnæs Brand- og Redningsberedskab, der var indsatsleder ved branden på Lisegården.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik