Region H mangler op mod 400 millioner i 2016

Aftalen om regionernes økonomi i 2016 er så stram, at der skal spares i Region Hovedstaden.

Det bliver ikke til at komme udenom besparelser i Region Hovedstaden til næste år.

Det står klart, efter Danske Regioner og regeringen sent torsdag blev enige om en aftale for regionernes økonomi for 2016, siger regionsrådsformand i Region Hovedstaden Sophie Hæstorp Andersen (S).

- Vi står med en meget stram aftale, der betyder, at vi i Region Hovedstaden i 2016 skal finde 3-400 millioner kroner i besparelser, siger hun i en pressemeddelelse.

- Jeg kan på patienternes vegne så glæde mig over, at regionsrådet allerede i foråret gennemførte flere tiltag og effektiviseringer, der betyder, at vi langt hen ad vejen har fundet pengene.

Sophie Hæstorp Andersen tilføjer, at hun dog har en klar forventning om, at regionerne kan se frem til en markant styrkelse af sundhedsområdet, når finansloven skal forhandles på plads senere på året.

Aftalen for næste års budget i regionerne betyder, at der tilføres 1,5 milliarder kroner ekstra, som blandt andet skal dække stigende medicinudgifter på hospitalerne.

Forud for forhandlingerne havde regionerne meldt ud, at der skulle mindst to milliarder kroner ekstra på bordet, hvis regionerne skal fortsætte den nuværende drift og undgå besparelser.

- Lige nu og her vil jeg selvfølgelig stadig lægge alle mine kræfter i at skabe bedre og mere trygge forhold for eksempelvis vores ældremedicinske patienter og for de mange mennesker, som akut rammes af skader eller sygdom.

- Men virkeligheden er, at vi ikke undgår prioriteringer, når vi står med en aftale, der er så langt fra de 2,4 milliarder kroner, som flere partier lovede i valgkampen, siger Sophie Hæstorp Andersen.

Hvordan besparelserne konkret skal udmøntes på Region Hovedstadens hospitaler, er det endnu for tidligt at sige noget om. Det skal regionens administration nu se nærmere på, siger regionsrådsformanden.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik