Høns i haven kan tiltrække rotter

Det er "in" at holde høns i parcelhushaven, men drømmen om friske æg kan ende med et rotte-mareridt, advarer Bolius Boligejernes Videncenter.

Hvis du holder høns i baghaven, kan du risikere at få besøg af rotter.

Ifølge skadedyrsbekæmper Keld Petersen fra Kiltin A/S er hønsehold nemlig - sammen med kaninhold og fodring af vilde fugle - en af de største syndere, når det drejer sig om at tiltrække rotter.

Tilstedeværelsen af andre dyr virker i sig selv tiltrækkende på rotter, muligvis fordi det ofte er lig med mad og gode skjulesteder, siger han til Bolius.dk

Han tilføjer dog, at risikoen for rotter som følge af hønsehold er minimal, hvis man tager sine forholdsregler. Man skal først og fremmest undgå, at der står foder fremme om natten. I det hele taget skal hønsegården ikke flyde med foder, for det vil tiltrække rotterne. Vælg i stedet et hjørne i hønsehuset, hvor der fodres, og læg foderet på en bakke, så det er nemt at rydde op. Undgå også at overfodre hønsene.

Alle disse er faringer er samlet hos brugere af forummet Dansk Fjerkær Forum.

Ifølge Bolius er det også en god idé at hæve hønsehuset fra jorden og i det hele taget undgå rod i hønseområdet.

For rotter vil gerne bo under hønsehuset, i brændestabler eller i rodebunker omkring hønsehuset.

Store mængder hønselort kan muligvis også virke tiltrækkende på rotter. I hårde vintre er det set at rotter spiser hundenes efterladenskaber, og det samme gælder muligvis hønselort.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik