Følg med LIVE: ZOO venter spændt på elefantungen

Inden for de næste 14 dage forventer ZOO at elefanten Surin nedkommer. Denne gang skal det være en naturlig fødsel.

Og det vil sige at dyrlæger og dyrepassere kun blander sig i fødslen, hvis der er fare for morens liv.

-Elefantfødsler er vigtige for den sociale struktur i flokken og ved at blande os mindst muligt i fødslen, giver vi ungen den bedst mulige start på livet, siger dyrlæge Mads Bertelsen.

-Før i tiden lænkede man fødende elefanter for at passe bedst muligt på kalven. Men det vurderer vi, giver hunnen ubehag og gør hende meget anspændt. Derfor vil vi lade Surin føde selv, siger han.

Han understreger, at skulle der opstå komplikationer under fødslen, der truer Surins liv, træder dyrlæger og dyrepassere selvfølgelig til, men ellers får elefanterne lov til selv at bestemme tempoet og udviklingen, ganske som hos havens øvrige dyr.

Det gælder i den allerførste tid efter fødslen, hvor de voksne godt kan være meget hårde ved den nyfødte.

Se live-tv fra ZOO?s elefanthus her.

- Det kan gå meget voldsomt for sig, når den nybagte mor forsøger at hjælpe sin unge på benene, men Surin har prøvet det før, og de tre andre hunner er rutinerede tanter, så vi forventer ikke andet, end at det går godt. Men naturen er jo på godt og ondt netop - naturlig!, siger Mads Bertelsen, der sammen med elefantpasserne ser frem mod fødslen med spænding.

- Der fødes årligt kun en lille håndfuld elefantunger i verdens zoologiske haver, så det er selvfølgelig specielt. For København Zoo er det en stor ting, fordi det er med til at understrege, at vi er blandt de førende, når det gælder avl samt pasning og pleje af elefanter, siger kurator Flemming Nielsen.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik