Halsnæs ønsker sig statsjob

Regeringen behøver ikke kigge mod den anden ende af landet, når offentlige arbejdspladser skal flyttes ud af København. Halsnæs melder sig nu i koret af kommuner, som gerne vil tage i mod de statslige job.

- Jeg mener, at det vil understøtte de vækstbestræbelser, vi har i Halsnæs. Samtidig giver det staten en række fordele. En flytning til Halsnæs vil bidrage til mindre trafik nær ved København, og medarbejderne behøver ikke flytte til for eksempel Jylland. Sidstnævnte er væsentligt af hensyn til de ansattes familier og vil sikre, at den pågældende styrelse ikke vil komme til at mangle kvalificerede medarbejdere, siger Steen Hasselriis (V), borgmester i Halsnæs Kommune til Frederiksborg Amts Avis.

Han får opbakning fra partifællen, folketingsmedlem Hans Andersen (V).

- Jeg støtter gerne op om, at flere statslige arbejdspladser skal ud vest for Valby Bakke, og allerede i valgkampen havde vi en drøftelse Steen Hasselriis og jeg, om der var styrelser, som med fordel kunne placeres i Halsnæs Kommune. Det arbejde foregår nu, og jeg bringer gerne Halsnæs' signaler videre, siger Hans Andersen.

Halsnæs Kommune har særligt set sig varme på Miljøstyrelsen, Naturstyrelsen og Geodatastyrelsen. De tre styrelser er et godt match til kommunens særegne natur, mener borgmesteren.

- Halsnæs er placeret godt, når det gælder forskellig natur, der kan komme i spil ved regulering. Der er tre slags vand; fjord, hav og Danmarks største sø. Der er meget varieret natur - inklusiv et rigt dyreliv og fauna. Der er store landbrug og helt små fritidsbrug. Det bør give en god mulighed for, at de statslige myndigheder bedre direkte kan se konkrete eksempler på de tiltag, som de måtte planlægge, siger Steen Hasselriis.

Halsnæs er indtil videre eneste nordsjællandske kommune, som har tilbudt sig.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik