Borgmester vil femdoble priser på bilparkering

En femdobling af parkeringspriserne kan vente københavnske bilister.

Hvis det står til Københavns teknik- og miljøborgmester, Morten Kabell (Enhedslisten), skal en parkeringslicens for beboere i hovedstaden i fremtiden koste 3500 kroner. Det er næsten en femdobling i forhold til i dag, hvor en beboerlicens koster 730 kroner om året.

Forslaget er et af flere initiativer, der skal reducere antallet af biler i byen. Det fremgår af en pressemeddelelse fra Københavns Kommune. Blandt initiativerne er også øget timebetaling for parkering i Indre By, justering af parkeringszonerne og nye parkeringsanlæg.

- Trængslen i hovedstaden vil blive fordoblet frem mod 2025, hvis ikke vi investerer i gode alternativer til bilen og samtidig adfærdsregulerer ved hjælp af priserne på parkering og gennem roadpricing, siger Morten Kabell i en pressemeddelelse.

De øgede indtægter fra parkering skal ifølge borgmesteren være med til at finansiere nye parkeringspladser i de dele af byen, hvor københavnerne i dag har svært ved at finde en parkeringsplads, eksempelvis på Østerbro.

De nye pladser skal etableres i parkeringsanlæg, så gaderne holdes fri til forbedringer af forholdene for cyklister, fodgængere og bylivet, lyder det fra borgmesteren.

- Hvis vi laver nye parkeringspladser uden at øge betalingen for parkering, så drukner byen i biler. Men jeg er åben for at lade en stigning i prisen for parkering gå hånd i hånd med flere parkeringspladser såfremt de bliver etableret i anlæg. Herved kommer bilisterne selv til at betale for forbedringerne, siger Morten Kabell.

Teknik- og Miljøudvalget skal behandle forslagene på et møde den 10. august.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik