Drømmestart sender FC København mod ny sejr

To tidlige mål samt et af William Kvist efter pausen sikrede FC København en sejr ude over Sønderjyske.

To udekampe, seks point. FC København har fået den start på Alka Superligaen, som klubben gik efter.

Søndag vandt mesterskabsaspiranten med 3-1 på udebane over Sønderjyske, som i de seneste år ellers har haft for vane at drille FCK i Haderslev.

Men to tidlige scoringer samt et mål af hjemvendte William Kvist efter pausen blev grundstenene i den københavnske favoritsejr.

Kampens indledning var et festfyrværkeri på linje med det, Københavns Tivoli fremfører lørdag efter lørdag. FC København sendte de første raketter af sted.

Klubbens nye lyn på højrekanten Peter Ankersen serverede et indlæg, som den superligadebuterende angriber Federico Santander smart dirigerede tilbage til Thomas Delaney, som sparkede bolden i nettaget til 1-0 efter seks minutter.

Det dæmpede ikke udeholdets angrebsiver. Tre minutter senere sparkede Ludwig Augustinsson fra venstre side, og her tog en Sønderjyske-spiller armen til hjælp, så FCK korrekt fik straffespark.

Dette eksekverede Nicolai Jørgensen fladt og sikkert til 2-0. Det kunne ligne en afgørelse på kampen, men Sønderjyske gav ikke op.

Efter 12 minutter gav Pierre Kanstrup hjemmeholdet nyt håb, da han helflugtede bolden ind til 1-2 bag en chanceløs Stephan Andersen i målet.

Resten af halvlegen bød på muligheder i begge ender. FCK bød mest ind, men Sønderjyske var tættest på at score yderligere, da Bjørn Paulsen hamrede bolden på stolpen.

Den underholdende halvleg fik tilsat dramatik i de sidste sekunder, da Mathias "Zanka" Jørgensen troede dommeren havde fløjtet af og derfor smashede et hjørnesparksindlæg i nettet med hånden.

Dommer Michael Johansen var af en anden opfattelse og tildelte forsvareren et gult kort til stor frustration for københavnerne.

FCK kom determinerede ud efter pausen, og efter et par minutter var Daniel Amartey tæt at øge med et fremragende langskud.

I perioder pressede Sønderjyske for udligning, og Johan Absalonsen fik en stor chance for at score til 2-2, men hans afslutning i fri position gik over mål.

I stedet cementerede William Kvist sejren med målet til 3-1. Han blev sendt på banen efter en time, og 19 minutter senere scorede han koldblodigt, da han pludselig befandt sig i fri skudposition.

Derfra kontrollerede FCK sejren sikkert hjem.