Politiet sætter prop i hyperaktiv indbrudsbande

Tre unge mænd fra København er sigtet for 56 indbrud i det meste af Sjælland.

- Vi har sat prop i en organiseret gruppe. Vi ved af erfaring, at når gerningsmænd af den her slags sidder i fængsel, så er der en lang række indbrud, der ikke bliver begået.

Sådan lyder det fra politiinspektør Bent Isager-Nielsen, efter at det sjællandske politisamarbejde Task Force Indbrud har sat en stopper for en særdeles aktiv indbrudsbande fra København.

Der er tale om tre unge indbrudstyve, der ifølge politiet har minimum 56 indbrud i private sjællandske hjem på samvittigheden.

- I hovedstadsområdet har de været i København, på Vestegnen og i Nordsjælland. De har blandt andet været i Kastrup, Allerød, Gentofte, Søborg og Brønshøj. Der er ikke rigtig noget mønster i det, siger Bent Isager-Nielsen til TV 2 Lorry.

De fængslede mænd er alle danske, mellem 19-22 år og bosiddende i København. De unge mænd er i forvejen kendt af politiet.

Indbrudsbanden er primært gået efter let omsættelige tyvekoster.

- Det er ting som it-udstyr, smykker, kontanter og mobiltelefoner. Det er ikke moderne kunst eller designermøbler, som det kan være svært at skille sig af med, siger Bent Isager-Nielsen til TV 2 Lorry.

Han kan ikke afvise, at de tre unge mænd står bag mange flere indbrud end dem, de nu sigtes for.

- Vi ved erfaringsmæssigt, at når vi fanger organiserede indbrudstyve som dem her, så har de ofte meget mere på samvittigheden, end vi kan bevise, siger Bent Isager-Nielsen til TV 2 Lorry.

Anholdelserne af de tre mænd sker efter flere måneders efterforskning af Task Force Indbrud, oplyser Bent Isager-Nielsen.

De tre unge mænd sigtes efter straffelovens paragraf 286, der omhandler tyverier af særlig grov karakter. Straframmen er seks års fængsel.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik