Virksomhed: Ikke sikkert listeria er fra os

Myndigheder kan ikke skråsikkert udpege os som kilde til listeria-udbrud, siger direktør for Hjerting Laks.

Det er alt for tidligt at udpege virksomheden Hjerting Laks som kilde til udbuddet af listeria, som har kostet en person livet.

Det siger direktør for Hjerting Laks Christoph Kjærgaard til Ritzau.

- De kan ikke sige skråsikkert, at det kommer fra os, siger Christoph Kjærgaard.

Han understreger, at virksomheden har protesteret over for myndighederne efter, at den er blevet sat i forbindelse med listeria-udbruddet.

- Fødevarestyrelsen har været ude og taget en hel masse prøver af vores produkter, og de viser, at der ikke er noget at komme efter. Så vi er forvirrede - og vores kunder er forvirrede - over, hvorfor man melder ud nu, siger Christoph Kjærgaard.

- Vi har kritiseret Fødevarestyrelsen for at konkludere, at det kun kan komme herfra. Den bakterie, man har fundet, er sandsynligvis identisk med en, man tidligere har fundet herude, men man fornægter fuldstændig, at den også kan findes andre steder, påpeger han.

Spørgsmål: Så det er for skråsikkert at sige, at det kommer fra jer?

- Ja, det er det da. Det kan man ikke sige skråsikkert. Man ved jo ikke, hvad patienterne har spist, og hvor de har købt dem. Man siger bare "det ligner Hjerting Laks", og det havde ikke holdt i en byret. Og vi har protesteret over det, siger Christoph Kjærgaard.

Han oplyser, at der i det seneste års tid har været "en håndfuld" fødevarekontroller på virksomheden. Den seneste for omkring tre uger siden.

Ifølge Statens Serum Institut er fire personer ramt af listeria ved dette udbrud, heraf er en død.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik