Hund i snor trukket 75 meter efter DSB-tog

En puddelhund blev tirsdag trukket 75 meter efter et S-tog fra Grøndal Station.

Et tragisk uheld. Sådan betegner DSB det - for en hundeejer - mareridtsagtige forløb, der tirsdag ved 15-tiden udspillede sig på Grøndal Station i København.

Her står en ældre kvinde i mellemgangen i et S-tog sammen med sin puddelhund. Da togdørene åbner sig, følger hunden, der er i en såkaldt flexline, efter en mand, der går ud af S-toget. Den ældre kvinde står med ryggen til dørene og ser ikke, at hunden er gået ud på perronen.

Da toget sætter i gang, bliver puddelhunden fanget på den forkerte side af tog-dørene. Det resulterer i, at hunden bliver trukket cirka 75 meter efter toget, inden en medpassager hiver i nødbremsen, oplyser DSB.

Hunden har fået indre blødninger og brækket alle fire ben, oplyser DSB. Puddelhunden befinder sig lige nu på Dyrehospitalet på Frederiksberg. Det vides ikke, om hunden overlever.

- Det er et tragisk uheld. Den ældre dame er meget chokeret og oprevet. Vi har valgt at betale hendes dyrlægeregning. Juridisk har vi ikke noget i klemme, men vi vil gerne vise noget konduite. Det er vores tog, hendes lille hund er blevet trukket efter, siger informationschef ved DSB Tony Bispeskov til TV 2 Lorry.

Han oplyser, at alle S-tog fra DSB er udstyret med en såkaldt klem-sikring, der gør, at et tog ikke kan sætte i gang, hvis et objekt på 50 millimeter eller større er i klemme i døren.

- Der er tale om en millimetertynd snor. Kvinden er i den bagerste vogn, og for lokoføreren 50-60 meter længere fremme, ser det ud til, at hunden forlader toget med den mand, der går ud, siger Tony Bispeskov til TV 2 Lorry.

Ud fra overvågningsbilleder vurderer DSB, at den ældre kvinde er ved at orientere sig om de kommende stoppesteder, da hunden bevæger sig ud af toget.

TV 2 Lorry kender navnet på den ældre kvinde.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik