Hollænder accepterer max-straf i stor hashsag

10 års fængsel er den hårdest mulige straf i sager om hash, men alligevel ønsker 47-årig ikke at anke.

I en omfattende sag om handel med hash har en 47-årig hollandsk mand valgt at modtage sin straf på 10 års fængsel. En straf, som han blev idømt 2. juli.

Netop 10 års fængsel er den hårdest mulige straf i sager om hash, men alligevel ønsker manden, Mimoun Loukili, altså ikke landsrettens vurdering af sagen.

- Den dom er endelig, siger anklager Anders Trøck-Nielsen fra Københavns Politi til Ritzau.

Sådan forholder det sig dog ikke med sagens tre andre dømte, der alle ankede deres domme til landsretten allerede i forbindelse med domsafsigelsen.

I sagen var tre mænd og en kvinde tiltalt for at have smuglet og handlet med 5,4 ton hash og udsmugling af svimlende 111 millioner kroner fra Danmark til Holland.

Dommen endte dog med at lyde på lidt mindre, nemlig fire ton hash og godt 108 millioner kroner.

De fire blev anholdt i maj sidste år efter omkring et halvt års efterforskning. Politiet kaldte sagen for Operation Moneymaker, og i forbindelse med anholdelserne havde efterforskerne i Københavns Politi svært ved at få armene ned.

- Vi taler nogle gange om store og små fisk. Her mener vi at have fået en hammerhaj i nettet, udtalte den daværende leder af Task Force Pusherstreet, vicepolitiinspektør Torben Svarrer, i forbindelse med anholdelserne.

En del af hashen blev efter politiets opfattelse leveret til hashhandlerne på Christiania, og det er formentlig også her, en stor del af de 108 millioner kroner stammer fra.

To af mændene samlede penge ind til bagmanden, den 47-årige hollænder, mens kvindens opgave var at køre pengene til Holland, hvor hun også stillede en ejendom til rådighed for bagmanden.

Den 66-årige kinesiske kvinde brød grædende sammen i retten, da hun tidligere på måneden hørte dommen på seks års fængsel.

En 41-årig marokkaner fik tre og et halvt års fængsel for at indsamle pengene for hashen, mens en 49-årig mand blev idømt ni års fængsel for sin rolle som pengeindsamler og for at formidle kontakten mellem bagmanden og køberne af hashen.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik