Miss Universe-vært: Sving den størrelse 42!

Det kræver ben i næsen at stille sig op i bikini, lyder det fra dansk Miss Universe-vært inden konkurrence i København.

- Man må godt have lidt sul på kroppen. Nogle piger bruger størrelse 42. Det betyder mere, hvordan du bærer bikinien. Hvis du kan svinge det og smile og få publikum med, så får du point.

Sådan lyder det fra Zaklina Sojic, der er medvært ved den kommende skønhedskonkurrence Miss Universe Denmark i København. Her vil 26 unge kvinder den 15. august dyste om at repræsentere Danmark ved den internationale Miss Universe-konkurrence til januar.

Zaklina Sojic repræsenterede selv Danmark i Miss Universe i 2007, og den 33-årige københavner mener, at det kræver ben i næsen at deltage i en skønhedskonkurrence.

- Det kræver mod at stå i en bikini foran så mange mennesker. Det kræver en kvinde med ben i næsen, for hvis du vinder, skal du kunne bære den titel, der følger med. I løbet af det år, man er Miss Universe Denmark, skal man deltage i events og velgørenhedsarbejde og rejse til udlandet. Der følger meget ansvar med, siger Zaklina Sojic til TV 2 Lorry.

Hun mener, at det er mindre vigtigt, om deltagerne i Miss Universe bruger en størrelse 36 eller 42.

- Det vigtigste er, at hun har 'x factor'. Hun skal kunne charme, for hun skal skille sig ud fra piger fra 80 andre lande. Man skal ikke bare stille op, fordi man synes, det er hyggeligt. Det kræver udstråling og selvtillid, og man skal brænde for det.

Zaklina Sojic har fulgt de 26 finalister i halvanden måned, og hun er imponeret over, hvor meget de unge deltagere har udviklet sig.

- Da jeg mødte dem for halvanden måned siden, havde jeg nogle favoritter, men mine favoritter har ændret sig, for pigerne har udviklet sig meget. De er blevet mere udadvendte, og de har fået mere selvtillid. 26 piger i en konkurrencesituation kan godt være lidt lede overfor hinanden, men dem her har simpelthen været så søde.

De piger, der om cirka to uger skal dyste om repræsentere Danmark ved Miss Universe, har været gennem en 'boot camp' med alt fra hård fysisk træning til træning i at lægge makeup.

- Boot campen har bygget dem op. Det har været helt fantastisk at følge pigernes udvikling. Uanset, hvordan det går den 15. august, har de her piger lært en hel masse og fået ny selvtillid, siger Zaklina Sojic.

Hun nåede selv til semifinalen, da hun deltog i Miss Universe i 2007. I dag arbejder Zaklina Sojic som ingeniør i København.

Den mest kendte danske Miss Universe-deltager er formentlig Helena Christensen. Hun deltog i 1986, og det blev starten på hendes lange modelkarriere.

Aino Korva er den eneste dansker, der nogensinde har placeret sig i top 5 ved Miss Universe. Det skete i 1963.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik