Vekselbureauer hvidvasker narkomillioner

Politiet mener, at danske vekselbureauer i blandt andet København bliver systematisk udnyttet til at hvidvaske penge.

Danske vekselbureauer er blevet et foretrukket sted for narkohandlere og organiserede kriminelle, når de skal have hvidvasket deres millionstore udbytter.Det skriver Jyllands-Posten søndag.

Vekselbureauerne bliver ifølge politiet brugt til systematisk at få omvekslet og derved sløret sporene efter de illegale indtægter.

Derfor skærper politiet nu indsatsen mod de brodne kar i branchen.

I maj blev et vekselbureau på Nørrebro i København tiltalt for hæleri og hvidvask af i alt 226 millioner kroner.

To andre københavnske vekselbureauer er ifølge Jyllands-Posten lige nu sigtet for hvidvaskning af henholdsvis 50 og 95 millioner kroner.

Politiet holder øje

Ifølge Lene Sørensen, chef for Rigspolitiets Nationale Efterforskningscenter, NEC, har politiet flere efterforskninger, hvor man har "kig på vekselbureauerne".

- Vi har stort fokus på vekselbureauerne i forbindelse med vores rocker- og bandeindsats. Vi ved, at nogle af dem spiller en rolle i de organiserede miljøer, siger hun til avisen.

Det samme fokus har Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet, SØIK, der mener, at noget tyder på, der ikke er tale om enkeltstående begivenheder.

Narkokriminelle i søgelyset

Politiet mener, at vekselbureauerne især bliver brugt af kriminelle i forbindelse med narkokriminalitet, hvor eksempelvis hashhandlere veksler danske penge om til 500 euro-sedler, som ofte er det eneste betalingsmiddel, de udenlandske bagmænd vil acceptere.

Der er omkring 65 vekselbureauer i Danmark, hvoraf hovedparten findes i Storkøbenhavn.

Nogle af vekselbureauerne tilhører store kæder som Forex, men ifølge SØIK er det primært de mindre vekselbureauer, som har problemer med at overholde reglerne.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik