Strandaskebægre skal løse skodproblem

Det er ulækkert at træde med bare tæer i andres cigaretskodder, når man er på stranden. Derfor har Københavns Kommune nu opstillet låne-askebægre for at komme problemet til livs.

I Amager Strandpark og på Svanemøllen Strand finder man de små gule askebægre, som strandgæster er mere end velkomne til at låne.

'Skodder i sand er væmmeligt og generer strandgæsterne, derudover er de svære at samle op for kommunens renholdelses-team. Ordningen med askebægrene gør oprydningen nemmere,' siger Bianka Saarnak, centerchef for byens drift i Københavns Kommune til TV 2 Lorry.

Ordningen fungerer ved, at man henter et askebæger, når man ankommer til stranden og bruger det, når man sidder på sit håndklæde i stedet for at skodde i sandet.

Når strandturen er ovre, tømmer man askebægret efter brug og stiller det tilbage.

Portugisisk forbillede

Idéen til strandaskebægre kom fra en ansat i Københavns Kommune.

Den ansatte havde været på ferie i Portugal og havde set, hvordan der på portugisiske strande var et lignende system.

Ordningen med låneaskebægre blev prøvet for første gang i 2014, og i år har man valgt at gøre det igen. Denne gang som en del af kommunens kampagne Ren Kærlighed til København.

Låneaskebægre er et hit

Siden man rullede forsøget med strandaskebægre ud, har Københavns Kommune evalueret på ordningen. Evalueringen viser, at strandgæsterne er glade for askebægrene, og at ordningen virker.

Antallet er skodder på stranden er reduceret fortæller fortæller Bianka Saarnak.

Men problemet er langt fra løst. I resten af byen er skodderne stadig et kæmpe problem, fordi mange stadig vælger at skodde cigaretten på gaden.

Læs også: Københavns rygere: Vi smider da skod på gaden


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik