Skambidt kvinde: Hundeejerne må vågne op!

En 48-årig kvinde fra Dragør er indlagt på hospitalet, efter at hun er blevet skambidt af to hunde. Hundeejerne må vågne op, mener hun.

- Min første tanke er, at vi snart skal på ferie. Så kommer der billeder af min familie frem på nethinden. Så begynder jeg at tænke på, om jeg overhovedet overlever det her. Klokken er halv seks om morgenen, og der er ingen på gaden. Jeg skriger meget højt.

Sådan beskriver 48-årige Lene Hjorth fra Dragør den julimorgen, hvor hun blev overfaldet og skambidt af to hunde, da hun var ude og løbe sin morgentur.

Hundene - en rottweiler og en schæferhund - var af uvisse årsager sluppet ud gennem indhegningen på Dragør Genbrugsplads, hvor de fungerede som vagthunde.

- Jeg ved godt, at jeg ikke må løbe. Jeg bliver stående og siger, at de skal gå væk. Men det hjælper ikke. Først hopper den ene hund på mig - så den anden. De bliver bare ved med at bide mig. Igen og igen. Adrenalinet pumper rundt i kroppen på mig, og det tager noget af smerten, men på et tidspunkt kan jeg godt mærke, at der sker noget voldsomt under mit højre knæ, fortæller Lene Hjorth.

Det, der sker, er, at den ene hund bider en luns af Lenes skinneben. De to hunde bider Lene utallige gange på armene og på benene. Ryg, mave og hoved går fri.

Over en distance på 50 meter kæmper Lene med hundene, indtil hun bliver reddet af tililende, der har hørt hendes skrig fra en nærliggende campingplads.

Hun er i dag - små to uger efter overfaldet - stadig indlagt på hospitalet. Her skal hun inden for en uge have en hudtransplantation, og så venter fem-syv dage mere på hospitalet, hvor lægerne skal holde øje med, hvordan huden heler.

- Jeg har sår over det hele. Alene på armene har jeg fået femten sting, men benene er værst. Jeg har været bange for min førlighed, siger Lene Hjorth.

Hun fortæller, at overfaldet har sendt hende på en følelsesmæssig rutsjetur.

- Jeg er lykkelig for at være i live, men jeg er også vred og rasende og gal. Jeg skal konfronteres med hunde i det offentlige rum resten af mit liv, og jeg ved ikke, om jeg kan håndtere det. Det her kommer til at påvirke mig resten af livet.

De to hunde fra Dragør Genbrugsplads er nu blevet aflivet. Lene Hjorth kan se frem til at få en erstatning fra ejeren, der er meget ked af overfaldet. Der kommer ikke nye vagthunde på genbrugspladsen.

Lene Hjorth mener, at hendes historie bør være et 'wake up call' til hundeejere i al almindelighed.

- Jeg har altid været bange for hunde, og hundeejere må respektere, at ikke alle elsker deres hund. Hundeejerne bliver nødt til at vågne op og tage ansvar. Jeg møder tit hunde, der ikke er i snor. Hundeejere har som regel den indstilling, at deres egen hund ikke gør noget, og det er mangel på respekt for andre mennesker, siger Lene Hjorth.

Hun kom ikke på sommerferie.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik