Traumatiseret chauffør får erstatning efter 6 år

Psykiske problemer og paranoia har plaget en 45-årig chauffør efter et røveri mod en værditransport i 2009.

Næsten seks år efter at han var offer for et røveri mod Dansk Værdihåndtering, har en 45-årig chauffør nu fået Østre Landsrets ord for, at han har krav på erstatning fra staten.

Røveriet fandt sted i juli 2009 på Amager, hvor røverne bagbandt ham og slap væk med flere pengekassetter. Siden har psykiske problemer præget chaufførens tilværelse.

Da sagen blev behandlet i Københavns Byret sidste år, blev hans ønske om erstatning afvist. Men landsretten er altså af en anden opfattelse.

Den 45-årige har fået diagnoserne posttraumatisk stress og paranoid skizofreni, og lige siden røveriet har han været i psykiatrisk behandling.

- Den psykotiske lidelse er ikke forårsaget af traumerne, men traumerne kan have forstærket de psykotiske symptomer, lyder det blandt andet fra Retslægerådet.

Chaufføren har været repræsenteret af sin fagforening, Serviceforbundet, i retten.

Han har nu udsigt til en erstatning fra Erstatningsnævnet, som giver erstatninger til ofre, der har taget skade i forbindelse med forbrydelser.

Den voldsomme episode i 2009 var ikke første gang, at vagten var det forkerte sted på det forkerte tidspunkt. Han var også udsat for et overfald i 2002, da han var på arbejde som buschauffør, og igen i 2006 blev han overfaldet.

I 2008 var han offer for et røveri mod det værditransportfirma, som han arbejdede for. Og året efter blev han altså nok en gang involveret i et røveri.

Ifølge hans psykiater var han "hårdt ramt" efter det seneste røveri, hvor han blandt andet følte sig forfulgt af Rigshospitalet og af personer i røde Mazdaer.

Københavns Byret fastslog sidste år i april, at manden ikke skulle have erstatning fra staten. Manden havde ikke bidraget tilstrækkeligt til efterforskningen af røveriet, lød begrundelsen blandt andet. Han havde nemlig meddelt, at han ikke ville samarbejde med politiet.

Men den afvisning holder ikke, mener Østre Landsret. Chaufføren anmeldte røveriet, umiddelbart efter at det skete, og han blev afhørt af politiet på gerningsstedet. Tre uger senere afgav han igen en detaljeret forklaring.

Og at han ikke ønskede at deltage i afhøringer i den efterfølgende tid, hænger ifølge landsretten sammen med, at han havde det dårligt psykisk.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik