Chikane og vold: Hjem-IS får den kolde skulder

Den hyggelige vogn fra Hjem-IS er langt fra velkommen alle steder. Selskabet er helt stoppet med at køre i Tingbjerg.

Mange af os har hyggelige barndomsminder om Hjem-IS-vognen, men i dag er vognen med den karakteristiske klokke langt fra velkommen alle steder. Det skriver metroXpress.

Flere steder i landet bliver medarbejderne fra Hjem-IS mødt med chikane og trusler, og ifølge selskabets direktør, Frank Waller, har der været enkelte tilfælde, hvor Hjem-IS-chauffører decideret er blevet overfaldet.

Chikane, tyveri og sure mennesker er særligt et storby-fænomen, lyder det fra Hjem-IS.

- Den udvikling, vi har oplevet, er, at lunten er blevet kortere generelt. Hornet bliver brugt hurtigere, og fingeren bliver brugt hurtigere. Folk skriver klager såsom 'sluk nu den forbandede klokke'. Men helt ærligt, vi kommer med is, og du kan max blive generet to minutter hver 14. dag, siger Frank Waller til metroXpress.

Hjem-IS er helt stoppet med at køre i Tingbjerg i København.

- Vi er stoppet med at køre i Tingbjerg, fordi vi oplevede truende adfærd, og vi havde en sælger, der blev overfaldet. Andre steder har vi af samme årsager ansat sælgere, som til daglig arbejder som politifolk, mens vi også har ansat sælgere med anden etnisk baggrund, siger administrativ medarbejder Nina Fisch til metroXpress.

Nina Fisch påpeger, at betjentene ikke går i uniform eller udfører politiopgaver, da Hjem-IS-tjansen er deres bijob.

Hjem-IS-direktør Frank Waller understreger overfor metroXpress, at der - trods uheldige episoder - stadig er langt flest glade kunder.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik