Ny motorvej skal gøre livet lettere for pendlere

Fra på mandag kan bilister skyde genvej, når de skal fra Smørum mod København eller den anden vej.

Efter to et halvt års arbejde åbner anden etape af Frederikssundmotorvejen på mandag.

Motorvejen er en strækning på fem kilometer, som går mellem motorring 4 og Smørum, og det forventes, at 23.000 biler hver dag vil bruge det nye stykke asfalt.

I 2011 åbnede første etape mellem Motorring 3 og Motoring 4. Den nye strækning fortsætter fra Motorring 4 til Smørum, hvor man har bygget en motortrafikvej som tilkørsel til motorvejen.

Det nye stykke motorvej bliver en kærkommen smutvej for de mange bilister, der hver dag sidder i kø på Frederikssundsvej, Danmarks mest trafikerede ikke-motorvej.

- Især trafikken på Frederiksundsvej vil blive aflastet. Herunder også chokoladekrydset - det er krydset inde ved motorring 4, siger Christian Tolderlund, Projektleder, Vejdirektoratet.

Med 1. og 2. etape er Frederikssundsmotorvejen nu i alt 9 kilometer. Der mangler stadig 25 kilometer før vejen når hele vejen til Frederikssund.

Selvom flere politikere fra regeringspartiet Venstre gik til valg på at bygge motorvejen færdig, er det ikke en del af regeringsgrundlaget.

- Vi har jo faktisk en lov for, hvordan vejen skal gå. Vi skal bare have nogen til at bevillige nogle penge til det, siger Christian Tolderlund, Projektleder, Vejdirektoratet.

Det nye motorvejsstykke vil blive åbnet på søndag, hvor der blandt andet vil være motionsløb på strækningen.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik