Akut-fadæse: Region ville ikke aflevere lydfiler

Region Hovedstaden ville ikke udlevere lydfiler fra krisesag. Politi måtte få hjælp fra domstole.

Københavns Politi har været nødt til at gå i juridisk slåskamp for at få lov at høre Region Hovedstadens lydfiler fra en meget omtalt sag fra oktober 2014. Det skriver Politiken mandag.

Sagen omhandler en danskgrønlandsk mand, der mistede livet, mens en række borgere i over tre kvarter forgæves forsøgte at skaffe hjælp fra akutberedskabet. Adskillige forbipasserende på Amagerbro Torv forsøgte først via politiets nummer 114 og derpå alarmnummeret 112 at rekvirere lægeassistance til den dybt bevidstløse mand.

Læs også: Muligt 112-svigt: Region gransker nyt hjemløsedødsfald

Den manglende indsats er siden blevet politianmeldt, og en gennemlytning af lydfilerne er af stor betydning for at afgøre, om ansatte i akutberedskabet begik pligtforsømmelse

Regionen har hen over foråret afvist at udlevere filerne. Det er sket med henvisning til sundhedslovens bestemmelser om, at personfølsomme oplysninger kun kan udleveres til politi og anklagemyndighed, hvis der er tale om efterforskning af alvorlig kriminalitet som manddrab, seksualforbrydelser og grov vold.

Men nu er Københavns Politi gået til domstolene og har fået en dommerkendelse med henvisning til retsplejeloven om at aflevere det ønskede materiale.

Ifølge politiet har regionens holdning medført en forsinkelse af efterforskningsarbejdet, skriver Politiken.

Enhedschef Marit Buccarella fra Region Hovedstadens akutberedskab fastslår, at regionen ikke ville modarbejde politiet.

- Men vi er som hospitalerne bundet af sundhedsloven og kan ikke uden et forudgående samtykke eller en dommerkendelse udlevere personhenførbare eller personfølsomme oplysninger - heller ikke til politiet, siger Marit Buccarella til Politiken.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik