Duegården er klar til at gå til Højesteret

Sagen om andelsboligforeningen Duegårdens ønske om konkurs bliver anket til Højesteret, lyder det fra foreningen.

Knap var Østre Landsrets kendelse i sagen mellem andelsboligforeningen Duegården og Nykredit blevet offentliggjort, før den var på vej i Højesteret.

Formanden for andelsboligforeningen, der i landsretten fik underkendt muligheden for at begære sig selv konkurs, er i hvert fald opsat på at få endnu en instans til at vurdere sagen, der både har været i Skifteretten, Sø- og Handelsretten og altså også i landsretten.

- Sagen er principiel, og vi står med to modsat rettede afgørelser, så vi vil straks gå i gang med at prøve at få den i Højesteret, siger han til Berlingske Business.

Andelshaverne i Duegården fik tilbage i december medhold af Sø- og Handelsretten i forhold til, om det var i orden at indgive konkursbegæring.

Landsretten mener derimod, at der er tilstrækkeligt grundlag til at drive foreningen videre på forsvarlig vis, og derfor gik fredagens dom den modsatte vej.

Det skyldtes hovedsageligt, at Nykredit har givet foreningen lempeligere vilkår og givet afkald på renter og bidrag i en årrække.

Men Lasse Larsen afviser over for Berlingske Business, at Duegården nogensinde har accepteret disse vilkår.

Duegårdens andelshavere vil gerne have, at foreningen går konkurs, fordi det giver dem en mulighed for at slippe ud af gælden og starte forfra.

Det vil til gengæld gå ud over Nykredit, som har tilgodehavender for omkring en halv milliard kroner i en ejendom, der kun er blevet vurderet til 235 millioner kroner.

Derfor er realkreditkoncernens områdedirektør Sune Worm Mortensen selvsagt tilfreds med fredagens dom fra landsretten.

- Sagen er vigtig både for os som långivere og for alle på andelsboligmarkedet. Dommen bekræfter, at en andelsboligforening, der er i stand til at betale sine udgifter, ikke kan vælge at gå konkurs.

Nykredit vil nu prøve at klinke skårene over for Duegården efter den årelange tvist om det swap-lån, der har bragt foreningen i svære økonomiske problemer.

Sagen er principiel, fordi Duegården langt fra er den eneste andelsboligforening, der kom i klemme under krisen og stadig trækkes med en stor negativ egenkapital.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik