Storbrand i København: Adelgade stadig spærret

Adelgade i København er fortsat spærret efter storbrand. Brandvæsenet har opsat en 'container-væg' for at støtte faldefærdig gavlmur.

København: Det er dagen derpå i Klerkegade, hvor en storbrand torsdag raserede den gamle frimurerloge.

Status fredag er, at Adelgade stadig er afspærret, nogle beboere er stadig evakueret, og at brandvæsenet fortsat arbejder på stedet.

- Ved branden faldt etagerne ned. De ligger nede i kælderen. Dernede ulmer det stadig, og det blusser op engang i mellem. Vi kan ikke komme ind og slukke det, så vi er nødt til at slukke udefra, siger Mads Graversen, der er operationschef ved Københavns Brandvæsen, til TV 2 Lorry.

Brandvæsenet har taget en utraditionel metode i brug for at sikre, at den gavlvæg, der er i fare for at styrte ned, bliver stående oprejst.

- Vi har sat containere op ud mod Adelgade. Idéen er at skabe en væg af containere, så man støtter muren, siger Mads Graversen.

Brandvæsenet forventer, at Adelgade bliver åbnet sidst på dagen fredag.

På grunde af den faldefærdige gavlvæg er beboerne i to opgange på Adelgade fortsat evakueret fredag, oplyser Københavns Politi til TV 2 Lorry.

Når branden er helt slukket, og det er sikkert at opholde sig på stedet, skal brandsektionen ved Københavns Politi undersøge den gamle frimurerloge på Klerkegade 2.

- Vi skal prøve at klarlægge, hvorfor branden er opstået. Det gør man ud fra forskellige undersøgelsesmetoder sammenholdt med vidneforklaringer, siger Kurt Erik Andersen, der er kriminalassistent ved Brandsektionen ved Københavns Politi.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik