Ny lov: Slut med døgnåbne apoteker

Fra 2017 vil det ikke længere være muligt at gå på apoteket og købe hverken recept- eller håndkøbsmedicin i nattetimerne.

Hillerød Frederiksborg Apotek, Københavns Steno Apotek, Københavns Sønderbro Apotek, Glostrup Apotek, Lyngby Svane Apotek.

Her kan man i dag købe medicin og andre apotekervarer, men fra 2017 er det slut. Det bliver en af konsekvenserne af den nye apotekerlov, som netop er trådt i kraft, skriver Politiken fredag.

Den nye apotekerlov betyder, at døgnapotekerne mister deres tilskud fra 2017, og uden tilskud løber forretningen ikke rundt.

Man vil fremover kun kunne få receptmedicin fra en akutklinik, hvis man har været i kontakt med en vagtlæge.

Den nye apotekerlov er vedtaget af et stort flertal i Folketinget og bliver implementeret i løbet af det kommende halvandet år.

Den nye lov vil også medføre andre markante ændringer. Antallet af vagtapoteker, der i dag kan udlevere medicin fra klokken 6 om morgenen til midnat samt i weekenderne, skal reduceres fra 50 til 34. Også her sker det ved at fjerne det offentlige tilskud.

Reduktionen betyder, at mellem 15 og 20 byer, der ikke har en akutklinik eller skadestue, efter 2016 heller ikke længere skal have et vagtapotek, skriver Politiken. Flertallet af dem er i dag placeret i de såkaldte yderområder.

Til gengæld kanaliseres en del af tilskudskronerne over i nye filialer, der har åbent i almindelig butiksåbningstid. Det skal ifølge politikerne bag den nye apotekerlov samlet set sikre et større antal medicinudleveringssteder - for eksempel som mindre butikker i supermarkederne efter den model, som Post Danmark anvender.

Ifølge apotekerforeningens formand, Anne Kahns, er den nye vagtordning det største problem.

- Vagtapotekerne bliver omlagt på en måde, som faktisk giver apotekerne dårligere muligheder for at levere god service uden for normal åbningstid. Mange af de nuværende vagtapoteker bliver lukket. Der forsvinder vagtdækning i 15-20 byer sammen med døgnvagten i de største byer. Det er ærgerligt at begrænse en god vagtservice, som mange mennesker har haft glæde af, siger Anne Kahns til Politiken.

Der er i alt 11 døgnåbne apoteker i Danmark.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik