Kongelig leverandør spiller på Roskilde

Fredag vender Lars H.U.G. tilbage til Roskilde Festival efter 11 års fravær.

- Kom lad os gå. Kom lad os se. Gennem tusind verdner venter vægtløs kærlighed.

Sådan lød afslutningen på kronprins Frederiks bryllupstale til Mary.

Ordene stammer fra Lars H.U.G.'s sang "Mon de kan reparere dig?", som er med på hans mest anerkendte album "Kysser himlen farvel" fra 1987, som må betragtes som et hovedværk i dansk musik.

Hvis man var i tvivl, om man havde gjort det godt nok, så må det siges at være en blåstempling af særlig karakter, når ens lyrik finder vej til landets kommende konges bryllupstale.

Fredag kan ordene måske opleves live, når Lars H.U.G. giver sin første koncert på Roskilde Festival siden 2003. Koncerten er blevet annonceret som et "special show", som vil byde på udpluk fra hele hans lange musikkarriere.

Lars H.U.G. slog igennem som en del af rockgruppen Kliché, hvorfra også kunstnere som Niels Torp fra Souvenirs, TV-2's Steffen Brandt og Hilmar Hassig fra Love Shop er udsprunget fra.

Kliché nåede kun at indspille to albums, men de gik i gang med et tredje, som de dog måtte opgive, da de gik i opløsning i processen.

Gruppens debutalbum, Supertanker, er alligevel værd at fremhæve, når man taler om dansk musik i de seneste årtier. Det har fået en central plads i populærmusikkens historie, og albummet er siden blevet en del af Kulturministeriets kulturkanon.

Dengang, hvor Lars H.U.G. var en del af Kliche, gik han faktisk under navnet Lars Hug, men det satte pibefabrikanten Poul Erwin Hug en stopper for. Han lagde forbud mod at bruge navnet, og derfor blev kunstnernavnet Lars Hugh Uno Grammy - eller som han bedst kendes: Lars H.U.G. - taget i brug.

Siden H.U.G.'s første soloalbum, City Slang, har han yderligere udgivet seks plader. I 1996 skiftede Lars H.U.G. over til at skrive sange på engelsk, hvilket han holdt fast i to plader i træk.

Men i 2014 gjorde han comeback på modersmålet. Det skete, da han udgav det velsmurte album "10 sekunders stilhed", og succesen var altså tilpas stor til, at han har fundet vej til Roskilde Festivals program efter 11 års fravær.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik