Roskilde Festival har åbnet portene til musikken

Danmarks største musikfestival har lukket publikum ind til de seks scener, som skal rumme 136 koncerter.

Klokken 17 gik portene til Roskilde Festivals koncertplads op.

Det skete et døgn tidligere, end festivalen har haft for vane de seneste mere end 25 år, og det skyldes, at festivalen i år har flyttet de fire spilledage, så de afvikles onsdag til lørdag i stedet for torsdag til søndag.

Dermed har de 50.000 gæster, der var på plads, da campingområderne åbnede lørdag eftermiddag, haft en dag mindre til at varme op på campingområderne.

Om det betyder flere kræfter til at feste foran scenerne, eller at publikum skal bruge et døgn mere, før det er helt oppe i gear, må tiden vise.

I første omgang skal de 80.000 gæster med partout-armbånd og et noget mindre antal med endagsbillet orientere sig i onsdagens spilleplan.

Den starter med blandt andre de rutinerede hardcorepunkere OFF!, der sammen med norske Honningbarna er udpeget af festivalen som dagens "high energy concerts", hvor publikum ventes at mase og danse mere end ellers.

Første navn på festivalens ikoniske hovedscene, Orange, bliver det danske band The Minds of 99, som efterfølges af den amerikanske popstjerne Pharrell Williams, der er dagens altoverskyggende hovednavn.

Og det bliver en anden stemme, der kommer til at præsentere de optrædende på hovedscenen, som de kommende dage byder på navne som de britiske stadionrockere Muse, den amerikanske rapper Kendrick Lamar og festivalens musikhistoriske hovednavn Paul McCartney.

Det er rapperen Per Vers, der sidste år modtog Modersmål-Prisen for at "sprede sprogglæde" og give de danske gloser "højstatus i en ungdomskultur". Per Vers deler tjansen med Per Sinding-Larsen, som har guidet publikum foran scenen siden 2001.

Orange er den største af seks scener på årets festival, hvor der sammenlagt skal afvikles 136 koncerter over de næste tre et halvt døgn.

Der er ikke sket nogen udskiftninger i forhold til sidste år, hvor arrangørerne lukkede Odeon- og Cosmopol-scenerne og i stedet etablerede den nye Avalon-scene.

Til gengæld har området omkring den primært elektroniske Apollo-scene fået et nyt udseende med masser af hvide flader, som kan udnyttes til farver og projektioner i de mørke timer.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik