Dyrehospital: Husk at få hunden ud af bilen

Din hund kan dø, hvis du efterlader den i en varm bil, advarer Københavns Dyrehospital op til hedebølge.

Københavns Dyrehospital advarer nu hundeejere mod at glemme deres bedste ven i bilen. Advarslen falder i forlængelse af, at meteorologerne har lovet hedebølge i de kommende dage.

Dyrehospitalet modtager hver sommer dehydrerede hunde efter en tur i en varm bil.

- Folk overser, hvor hurtigt varmen tager til inde i en bil. Efter blot en time i solen på en dag med 22-23 grader udenfor, er temperaturen inde i bilen på vej mod de 50 grader. Og så hjælper det ikke meget at rulle vinduet på klem. Fordi hunden mangler luft og vand til at køle kroppen ned, overopheder og dehydrerer den, siger Jens Eslau, der er dyrlæge og adm. direktør hos AniCura Københavns Dyrehospital.

300 hunde efterladt i bilen

Sidste år modtog vagtcentralen hos Dyrenes Beskyttelse 300 henvendelser i forbindelse med hunde efterladt i biler. Det er en stigning på 50 procent sammenlignet med 2013, oplyser Københavns Dyrehospital.

Hospitalet påpeger, at det reelle antal hunde, som bliver 'glemt' i biler, formentlig er langt højere, da de fleste tilfælde ikke indberettes.

Langt hovedparten af henvendelserne sker om sommeren og omhandler hunde, der er fanget i en skoldhed bil, oplyser Dyrenes Beskyttelse.

Indtil videre har vagtcentralen hos Dyrenes Beskyttelse i årets første seks måneder modtaget 100 hunde-i-bil-opkald, men venter i juli og august at få markant flere i takt med, at vejret bliver varmere.

Giv kunstigt åndedræt

Flertallet af de efterladte hunde oplever en voldsom dehydrering og bør omgående have vand og nedkøles. I værste tilfælde mister kan en hund miste livet i en varm bil.

Er der ingen livstegn, bør man ifølge Københavns Dyrehospital forsøge at give kunstigt åndedræt - ligesom på mennesker. Det gør man ved at klargøre luftvejene og puste gennem hundens næsebor.

- Ud over at hunden kun kan afkøle sig ved at halse, får hundens pels kun varmeproblemet til at vokse. Samtidig betyder pelsen, at det er svært at måle, hvor meget vand den har mistet. Er hunden ældre, og har den problemer med blodet, kan en alvorlig dehydrering medføre blodpropper, siger Jens Eslau.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik