Østerbro skybrudssikres med ny tunnel

Arbejdet med en tunnel, der skal sikre Ydre Østerbro mod skybrud, er begyndt.

København er i gang med sikre sig mod fremtidige skybrud.

Entreprenøren NCC Construction er begyndt arbejdet med en tunnel, der skal lede voldsomme mængder af regnvand fra Østerbro ud i havnen ved Lautrupkaj.

Det er HOFOR, Hovedstadsområdets Forsyningsselskab, der har hyret NCC til opgaven.

I 8 til 13 meters dybde skal der graves 660 meter tunnel, der hurtigt fjerner vandet fra byen ved at sende det direkte ud i havnen. På den måde optager det ikke plads i spildevandssystemet. Ellers skulle regnvandet pumpes hele vejen til rensningsanlægget Lynetten.

- Vi glæder os til at komme i gang med projektet, så vi kan være med til at sikre københavnerne mod oversvømmelser ved skybrud. Det er en fagligt spændende opgave. Vi skal nemlig bore tunnelen med en metode, der stadig er ganske ny i Danmark, og som giver os mulighed for at bore effektivt og stabilt gennem den københavnske undergrund, siger senior produktionschef i NCC, Rasmus Rasmussen.

NCC er nu i gang med at anlægge den første af tre skakte, hvor der skal bores fra. Den første skakt er ved Lautrupkaj og får en diameter på 13 meter. Det tager omkring syv måneder at bygge skakten. Til januar 2016 bliver boremaskinen sænket ned, og det egentlige arbejde med en tunnel begynder. I efteråret 2016 går NCC i gang med at anlægge de sidste to skakte, ved Johan Svendsens Vej og ved Carl Nielsens Allé.

Arbejdet med tunnelen forventes færdigt i slutningen af 2016.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik