Ministerportræt: Søren Pind

Et af Venstre-familiens mest slagkraftige og synlige medlemmer, Søren Pind får nu ansvaret for et af de helt tunge ministerier.

Den erfarne tidligere Venstre-minister Søren Pind er selv uddannet jurist, så Justitsministeriets embedsmænd skal nok ikke forvente, at det er en mundlam minister, som kommer til at sidde for bordenden ved gennemgangen af de politiske sager.

Samtidig er det også en erfaren politiker som indtager Justitsministeriet ved Slotsholmen.

Efter sin juraeksamen i 1994 blev Søren Pind valgt til Borgerrepræsentationen i København som kandidat for Venstres Ungdom. Her bestred han posten som bygge- og teknikborgmester indtil 2005.

Til kommunalvalget i 2005 gik han til valg på et mere kritisk syn på kommunens integrationsproblemer. Efter et tydeligt valgnederlag valgte han dog at trække sig som øverste politiske leder i København og satse på en landspolitisk karriere.

Men selvom Søren Pind altid har haft nemt ved at få taletid i medierne, havde han, under Anders Fogh Rasmussens ledelse, svært ved at få adgang til partiets inderkreds.

Først da Lars Løkke Rasmussen fik magten, kunne Søren Pind få adgang til de forjættede ministerposter.

Sidste gang Venstre sad i regering prøvede Søren Pind kræfter med 3 forskellige ministerier. Som udviklingsminister, udenrigsminister og ikke mindst integrationsminister var han med til at præge den politiske dagsorden. Han fik blandt andet indført en stramning af udvisningsreglerne for udlændinge, der har begået kriminalitet.

Nu skal den uddannede jurist så prøve at sætte dagsordenen som justitsminister.

Ved valget d. 18. juni 2015 fik Søren Pind 7706 personlige stemmer i Københavns Storkreds, hvilket er en markant tilbage i forhold til valget i 2011, hvor han fik mere end 15.000 personlige stemmer.

Søren Pind vil udover posten som justitsminister også få plads i regeringens sikkerhedsudvalg.

Klippet ovenfor er fra vores valgprogram Valg i privaten, hvor Søren Pind blev inviteret ud i en privat kolonihave til en snak om, hvordan vi bryder den negative sociale arv.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik