Brandmænd chikaneret af ledelsen

Røgdykker Tommy Kjær blev i årevis udsat for systematisk mobning og chikane fra ledelsen.

De redder liv og er rollemodeller for små drenge. Men bag facaden er jobbet som brandmand i København knapt så attraktivt.

En ny trivsels-rapport afslører et dårligt arbejds-miljø hos Københavns Brandvæsen. Det er især den overordnede ledelse, der er årsagen - fremgår det af rapporten.

Henning Dons var igennem 30 år ansat som redder i københavns Brandvæsen. Men som korpsets sikkerhedsrepræsentant oplevede han pludselig at blive indkaldt til tjenstlige samtaler og indberettet for tjenstlige forseelser - blandt andet for at have stjålet et stykke chokolade og for ikke at være nybarberet.

I vores indslag fortæller han og en anden tidligere røgdykker, Tommy Kjær, om hvordan de blev kørt ned psykisk under deres ansættelse i Københavns Brandvæsen.

I følge en ny trivselsundersøgelse foretaget af økonomiforvaltningen i Københavns kommune scorer Københavns Brandvæsen lavt på flere trivselsparametre. Blandt andet får den orverordnede ledelse i Københavns Brandvæsen 4,1 på en skala fra 1-7.

Og selvom der er sket en marginal forbedring siden 2013 er det stadig noget lavere end den overordnede scorer for ledelsen i økonomiforvaltningen som scorer 5,2.

Tidligere har Københavns Brandvæsen lidt under højt sygefravær og i 2012 blev korpsets arbejdsmiljø kritiseret efter flere ulykker.

Overborgmester Frank Jensen lovede at følge brandmændenes arbejdsmiljø tæt. Men der er altså kun en lille forbedring.

Hverken Frank Jensen eller Beredskabschef Jakob Vedsted Andersen har ønsket at svare på kritikken. Men ifølge reddernes fællestillidsmand Thomas Brücker kan han ikke genkende billedet af dårlig trivsel og i en mail til os skriver brandvæsenets kommunikationsafdeling at de løbende arbejder på at forbedre arbejdsmiljøet og at årsagen til en lav score i trivselsundersøgelserne skyldes omstruktureringer.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik