Gravpladser i vejsiden: Kendis-par frygter trafik

Små gravpladser 'pryder' vejen foran Maria Montell og Thomas Villum Jensens hus i Espergærde. Parret frygter for deres børns liv.

- Rådyret blev skudt 38 meter hen ad vejen. Benene var brækket, og det var helt smadret. Bremsesporet var 20 meter langt. Da uheldet skete, nåede jeg lige at tænke: 'Det der er min lille datter på fire år'.

Sådan beskriver sanger Maria Montell den hændelse, der har fået hende og hendes mand, filminstruktør Thomas Villum Jensen, til at tage et usædvanligt og kontroversielt initiativ.

Parret har indrettet små gravpladser i vejsiden ved deres hjem på Kellerisvej mellem Espergærde og Humlebæk i Nordsjælland. Gravpladserne er blandt andet 'pyntet' med hvide kors, blomster, en løbecykel og en trehjulet cykel.

Konstellationerne ligner - ganske bevidst - kirkegårdsgrave for børn, men det er dog dyr, der ligger under jorden. Rådyret, der i sidste uge blev kørt i smadder foran øjnene på Maria Montell, er nemlig blot et af flere dyr, der har ladet livet på Kellerisvej i nyere tid.

Formålet med den noget morbide gravopsætning er netop at skabe opmærksomhed omkring den trafikale situation på vejen.

- Man må køre 50 kilometer på vejen. Vi bor lige i et sving, og der kommer folk kørende med 70-80 kilometer i timen. Vi går og samler sidespejle op hele tiden, fordi bilerne rammer ind i ting, siger Maria Montell til TV 2 Lorry.

Hun betegner selv opsættelsen af de små gravpladser som et nødråb, efter at hun og Thomas Villum Jensen gennem fire år har skrevet breve om den trafikale situation til Fredensborg Kommune. Uden succes.

- Vi føler ikke, at vi er blevet hørt. Hvis man ikke bliver hørt, så må man råbe højt. Thomas og jeg har tre børn, og der er flere børnefamilier på vejen. Vi har selv købt skilte med legende børn og sat dem op på vejen, men de er blevet pillet ned igen, siger Maria Montell.

En lokal læge har klaget over gravpladserne, som lægen finder usmagelige, men det gør ikke stort indtryk på Maria Montell.

- Vi tør ikke lade vores børn cykle i skole, og vi tør ikke selv gå på landevejen om aftenen. Om lidt er det et barn, der løber ud på vejen og bliver kørt ned. Hvis man ikke bliver hørt, så må man råbe højt, siger Maria Montell.

TV 2 Lorry har kontaktet Fredensborg Kommune for at få en kommentar.

- Jeg kan sagtens støtte en undersøgelse med henblik på at etablere chikaner og ekstra skiltning for at få farten ned. Men jeg savner simpelthen en konkret henvendelse fra borgerne, før vi kan gøre mere ved sagen, siger Thomas Bak (V), formand for Trafik og Infrastruktur.

Den udmelding stiller Maria Montell sig helt uforstående overfor.

- Det forstår jeg simpelthen ikke. Vi har skrevet til kommunen flere gange i løbet af de sidste fire år.

TV 2 Lorry følger op på sagen i den sene nyhedsudsendelse klokken 22.55


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik