Gamle skulpturer og nye nøgenfotos forenes

Gamle gips-skulpturer og nye nøgenfotos er lige nu forenet på Rudolph Tegners Museum i Nordsjælland.

De klassiske gips-skulpturer på Rudolph Tegners Museum i Dronningmølle i Nordsjælland har for tiden fået selskab af en række nye nøgenfotos.

Der er tale om en særudstilling, hvor fotograf Suste Bonnén forsøger at tolke Rudolph Tegners (1873-1950) skulpturer ind i en moderne sammenhæng.

Formålet er at give skulpturerne nyt liv - og skabe forbindelse mellem fortid og nutid.

- Det er vigtigt, at vi indgår i en sammenhæng med den omverden, der omgiver os, for Tegners værker kan godt tåle at blive set på igen og igen og igen, siger Luise Gomard, der er museumsinspektør på Rudolph Tegners Museum.

Suste Bonnén har i alt taget 33 nye fotografier af nøgne børn, kvinder og mænd. Blandt de nøgne mænd finder man blandt andre den kongelige balletdanser Alban Lendorf.

Udstillingen vises i 2015, da det er 100-året for kvinders stemmeret.

'Koblingen mellem 100-året og Rudolph Tegners kvinder er relevant, da det netop er i årene omkring 1911-1915, der kan aflæses en ændring i Tegners fremstilling af kvinder fra, groft sagt, at være distraherende elementer for mænd med deres fødte kald til tankevirksomhed, til at være selvstændige individer som hviler i sig selv og respekteres', skriver museet på sin hjemmeside.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik