Aktionærer samler million til Amagerbank-retssag

Aktionærer i den krakkede Amagerbank har samlet over en million til retssagen om statens rolle i konkursen.

Tilmeldingerne strømmer ind til foreningen bag gruppesøgsmålet mod statens rolle i Amagerbankens konkurs.

Foreningen Amagerinvestor, der er stiftet på initiativ af Dansk Aktionærforening, har nu fået tilsagn om kontingenter og donationer på over en million kroner og har indbetalt foreningens sikkerhedsstillelse til Østre Landsret.

- Det er fantastisk at se, at rigtig mange aktionærer står sammen og bakker op om, at denne retssag må og skal føres, siger Peer Nørkjær, der er formand for Foreningen Amagerinvest i pressemeddelelse.

- Ellers får vi jo aldrig den fulde sandhed om de formuer, som gik tabt ved Amagerbankens konkurs.

Fem måneder før Amagerbankens konkurs i februar 2011 investerede mange tusinde private og professionelle aktionærer i alt 900 millioner kroner i at redde banken.

Men allerede på det tidspunkt vidste Finansiel Stabilitet og Finanstilsynet udmærket, at banken ikke ville kunne overleve, mener aktionærerne.

- Det er fuldstændig uhørt, at den danske stat lader os smide gode penge efter dårlige, siger Peer Nørkjær.

Han konstaterer, at staten derved lige akkurat undgik at skulle dække tabene for indskydere og simple kreditorer. Det havde ellers været tilfældet, hvis Amagerbanken var krakket, inden bankpakke 1 udløb 30. september 2010.

Foreningen Amagerinvestor har tidligere fået afslag på fri proces - altså at få dækket omkostningerne til sagens forberedelse, men søger nu igen til sagens gennemførelse.

I mellemtiden skal foreningen overholde tidsfrister ved Østre Landsret og arbejder derfor ud fra, at aktionærerne og foreningen selv er nødt til at afholde alle omkostninger.

- Vi kan ikke forvente nogen som helst medvind fra staten i denne sag. Og det er ikke en billig omgang at føre en så stor og principiel sag ved domstolene. Så vi har brug for al den opbakning, som vi kan samle, siger Peer Nørkjær.

Til august skal Foreningen Amagerinvestor være på plads med dokumentation for samtlige krav.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik