40 kommuner samler sig om udkantsopråb

Efter valget skal der flyttes flere statslige arbejdspladser ud af byen, lyder det fra landdistrikterne.

40 kommuner kræver nu handling fra politikerne.

Anført af Landdistrikternes Fællesråd slår de til lyd for, at politikerne skal forbedre de basale rammevilkår for Danmarks landdistrikter og lancerer i den forbindelse en større kampagne.

Kampagnen sætter fokus på de statslige arbejdspladser, som formanden for Landdistrikternes Fællesråd, Steffen Damsgaard, er stærkt bekymret for samler sig i hovedstadsområdet:

- Mange års udvikling har gjort, at Danmark i stadig større grad er blevet skævvredet. Et godt eksempel er, at 44 procent af de statslige arbejdspladser er placeret i hovedstadsområdet, skriver han i en pressemeddelelse.

I den seneste Vismandsrapport, der kom lige inden valgudskrivelsen, blev der netop fokuseret særligt på, om der er en økonomisk gevinst ved at favorisere yderområderne.

Her sagde vismændene, at yderområderne kan være politisk prioritering, men ikke nødvendigvis er god økonomi for samfundet som helhed. Men den konklusion mener Steffen Damsgaard er fejlslagen:

- Der kan opnås en nærhed og synergi mellem erhvervslivet og en række styrelser og direktorater, som kan understøtte en vækst. Der er også positive erfaringer fra udlandet, som viser, at der både er fordele lokalt, men også samfundsøkonomisk.

- De fordele forbigår Det Økonomiske Råd i seneste Vismandsrapport, hvilket er uhørt. En udflytning handler i sidste ende kun om politisk vilje, afslutter Steffen Damsgaard.

Mandag fik landkommunerne opbakning fra Hans Christian Schmidt (V), der har lanceret en underskriftsindsamling for at få flere statslige arbejdspladser ud i landets afkroge ved at flytte flere af styrelserne ud af København.

Underskriftsindsamling er lanceret sammen med de tre venstrefolk: Troels Lund Poulsen, Lars Christian Lilleholt og Søren Gade.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik