Flere kommuner vil boykotte Ryanair

Ballerup og Hvidovre beslutter i dag, om de vil droppe at købe billetter fra det irske flyselskab Ryanair.

Det er i aften på kommunalbestyrelsens møde i Ballerup, at det skal diskuteres om kommunen vil sløjfe brugen af det udskældte flyselskab.

Det samme sker - også i aften - i Hvidovre kommune.

Ballerup Kommune stiller i forvejen krav om, at firmaer skal overholde arbejdsklausuler, ved entreprisekontrakter og serviceydelser med kommunen.

På mødet i aften beslutter kommunalbestyrelsen i Ballerup om kommunen skal have retningslinjer, der forbyder at købe ydelser hos leverandører i Danmark, der ikke byder deres ansatte rimelige arbejdsvilkår. F. eks. vilkår der ikke svarer til gældende løn- og arbejdsvilkår på det danske arbejdsmarked.

I Hvidovre Kommune har forslaget om at droppe Ryanair været fremme allerede på et økonomiudvalgsmøde i april.

I aften skal kommunalbestyrelsen tage stilling til et forslag om at droppe alle selskaber, der ikke følger danske retningslinjer og overenskomster, fra to socialdemokrater, Kenneth F. Christensen og Finn Gerdes.

Finn Gerdes siger til TV 2 Lorry, at "det er vigtigt at vi følger danske overenskomster, både indenfor bygge- og anlægsbranchen og andre brancher".

De to forslagsstillere skriver i forslaget, at en klausul om at undgå køb ved selskaber som f.eks. Ryanair kan modarbejde social dumping.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik