Brøndby fastholder bronzekurs efter ny udesejr

På scoringer i første halvleg vandt Brøndby ude over Silkeborg, hvilket var holdets fjerde udesejr på stribe.

Brøndby er godt på vej til at indfri sæsonambitionen om en placering i top-tre i Alka Superligaen.

Søndag eftermiddag vandt holdet med 2-0 på udebane over Silkeborg, der allerede i sidste uge rykkede definitivt ud af ligaen.

Brøndby ligger nummer tre med 48 point, mens Randers på fjerdepladsen har 44. Kronjyderne skal dog først mandag i aktion i 29. spillerunde ude mod Sønderjyske.

Det er blandt andet den genfundne evne til at vinde på udebane, der har sendt Brøndby på bronzekurs.

Brøndby har tidligere haft store kvaler med at vinde på fremmed græs, men søndagens sejr var den fjerde i streg på udebane. Holdet har endda ikke lukket et eneste mål ind i de fire udesejre.

Søndag satte holdet sig på spillet fra start, og det gav gevinst midt i første halvleg.

Argentineren Alexander Szymanowski sendte bolden ind foran mål fra venstre, og her dukkede finnen Teemu Pukki op og smaskede bolden op i nettaget.

Pukki har ellers har svært ved at finde vej til målet i dette forår. Det var hans første mål i otte kampe, og inden søndag havde han blot scoret et mål i de seneste 15 ligakampe. Ikke meget for en angriber.

Kort før pausen blev føringen øget, da Andrew Hjulsager afsluttede et velspillet angreb med et fladt skud. Igen stod Alexander Szymanowski for oplægget.

Silkeborg var dog slet ikke uden muligheder i kampen. Den blot 18-årige Robert Skov var ofte igangsætter i hjemmeholdets offensiv, hvilket skabte flere gode chancer.

I det ene tilfælde reddede målmand Lukas Hradecky flot, mens han i en anden situation fumlede, så Silkeborg var ved at score.

Efter pausen var der kun halve chancer i begge ender. Brøndby havde de fleste farlige angreb, men Silkeborgs forsvarskæde var mere påpasselig efter pausen og undgik flere scoringer imod sig.

Selv var Silkeborg bedre til at etablere spillet, men de helt åbne muligheder udeblev for hjemmeholdet.