Gratis ting hitter i hovedstaden

Der er efterhånden flere Københavnere, der vælger at forære deres ting væk. Både for at gøre noget godt for miljøet, og for at give andre en mulighed for at få noget gratis.

På facebooksiden Gratis Ting København bliver der dagligt foræret alverdens ting væk.

Bruseforhæng, kampesten, elevationsseng og et gammelt ur. Alt blir lagt op på siden. Så kan folk hente tingene. Efter først til mølle princippet.

Facebookgruppen, Gratis Ting København startede op for omkring fire år siden, og de sidste par år er siden vokset eksplosivt.

I dag er der næsten 40.000 medlemmer.

- Det er jo dejligt, hvis folk kan få glæde af det. Det er fantastisk. Det er en god følelse, siger initiativtageren til facebooksiden, Jesper Schäffer.

At forære sine ting væk eller dele dem, er populært som aldrig før.

Tusinder af danskere bruger hjemmesider som Gomore. Her kan brugere leje andres biler til en billig pris.

Og hos Airbnb kan brugere leje andres lejligheder.

Ifølge en ekspert i bæredygtig udnyttelse af ressourcer, vil tendensen med at bytte og give ting væk stige markant de næste par år. Fordelene er nemlig mange.

- Der er den miljømæssige gevinst ved, at vi smider mindre ud. Der er den økonomiske gevinst ved, at vi får nogle ting af værdi, som vi kan genbruge, og så er der den sociale værdi i, at vi kan møde hinanden på et lige niveau, siger Nicholas Krøyer Blok fra konsulentfirmaet Spark.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik