Gerlev-Prisen 2015 går til Københavns Kommune

Kommunen får prisen for dens mangeårige satsning på bevægelse til borgerne - som cykelby, udvikling af kvarterløft og anlæg af idrætsfremmende, grønne oaser.

Det er første gang i prisens 37-årige lange historie går den til en dansk kommune.

Gerlev-Prisen, som blandt idrætsledere og sportsjournalister kaldes idrættens PH-Pris, tildeles for en indsats, som i en særlig grad har udviklet idrættens kvaliteter og skabt fornyelse i synet på idrættens kulturelle placering og muligheder. Og det har Københavns Kommune over en lang årrække, ifølge priskomitéen.

Siden 2010 har kommunen investeret intet mindre end 1,2 mia. kr. i anlæg alene på idrætsområdet. Dette har bl.a. medført flere cyklister pga. bedre cykelstier og -ruter, mens der også er taget initiativer til spændende platforme til bevægelse - såsom havnebassinet - og ikke mindst kvarterløft med nye faciliteter til leg, skating og parkour.

- Jeg opfatter prisen som en anerkendelse af den store indsats, som byens ansatte og københavnerne har gang i for at videreudvikle København som en af verdens allerbedste og grønneste byer at bo og leve i, siger overborgmester Frank Jensen

Finn Berggren, som er formand for priskomitéen samt forstander på Gerlev Idrætshøjskole, ser det som en naturlighed, at prisen i år overrækkes til Københavns Kommune som samlet enhed.

-Københavns Kommune ligger helt i top, når det gælder andelen af den voksne befolkning, som dyrker idræt og motion. Dette dokumenteres i den seneste undersøgelse af danskernes sundhedstilstand, SUSY-undersøgelsen, siger han.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik