Mand idømmes fængsel i første straffesag om matchfixing

En 28-årig mand er fundet skyldig i at have tjent penge på at arrangere resultatet af to fodboldkampe.

I danmarkshistoriens første retssag om matchfixing idømmer Københavns Byret tirsdag eftermiddag en 28-årig mand et års betinget fængsel for groft bedrageri.

Retten finder det bevist, at sagens hovedtiltalte i samarbejde med flere daværende fodboldspillere fra Hvidovre IF har fixet resultatet af to fodboldkampe i 1. division i 2010.

Den 28-årige frifindes dog for at have informeret en filippinsk organisation om en af kampene, hvilket skulle have fået organisationen til at spille to-tre millioner kroner på kampen.

Den dømte har tidligere erkendt sin skyld, men har siden trukket tilståelsen tilbage. Nu nægter han sig skyldig og anker derfor dommen til landsretten.

I byretten har den 28-årige forklaret sin tilståelse med, at han frygtede for sin sikkerhed i en afpresningssag, men at politiet betingede sin beskyttelse med, at han fortalte om sin viden om matchfixing. Men det tror retten altså ikke på.

- Der er tale om groft bedrageri. Man har udnyttet en vildfarelse hos spiludbydere og andre spillere, mener retsformanden.

Sagens anden tiltalte, 26-årige MB, frifindes.

Han var tiltalt for at have spillet 10.000 kroner på udfaldet af kampen mellem Vejle og Hvidovre den 14. november 2010.

Inden da skulle den hovedtiltalte, MT, have fortalt ham, hvordan kampen ville ende.

Også MB har tidligere tilstået forbrydelsen, men kom efterfølgende på andre tanker. Hans tidligere tilståelse er ikke nok til at dømme ham i sagen, mener retten.

- Der er ikke tale om en præcis og detaljeret forklaring i politirapporten. Vi har vurderet, at de andre beviser ikke er afgørende, lyder det fra retsformanden.

Den anden fodboldkamp, som sagen drejer sig om, er et opgør mellem FC Hjørring og Hvidovre den 24. oktober 2010. Her var det ifølge politiet aftalt, at FC Hjørring skulle score minimum fire mål mod Hvidovre.

Hvidovre tabte kampen 2-4. Det sikrede ifølge anklagemyndigheden MT og fem andre mænd, der stadig er sigtet i sagen, en udbetaling på omkring 300.000 kroner ved at spille for omkring 100.000 kroner.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik