Sidste chance for at tale med en modstandsmand

Der er kun få nulevende modstandsmænd tilbage fra anden verdenskrig. Og det kommer til at betyder noget for vores opfattelse af historien, siger historiker.

På tirsdag er det 70 år siden Danmark blev befriet. Det er en stor dag for danskerne, og nok endnu større for dem der kæmpede under krigen. Men vil man helt tæt på historien og høre øjenvidneberetninger fra første hånd, skal man ikke vente for længe.

- Skal man tale med en modstandsmand, så er det sidste udkald. Det vil ikke være muligt om ti eller måske bare fem år. Beslutningstagerne er døde, så dem, der er tilbage, er de absolut yngste, siger Claus Bundgård Christensen, historiker ved Roskilde Universitet til Nordvestnyt.

Claus Bundgård Christensen påpeger over for avisen, at det er især skoleklasser og modstandsmændenes nærmeste, der ikke skal tøve længere.

- For historikere betyder det mindre, fordi der er så mange kilder om besættelsestiden. Men især gymnasie- og folkeskolelærere vil jeg opfordre til at tage deres klasser med ud og tale med øjenvidner, der kan fortælle om, hvordan det var dengang, siger Claus Bundgård Christensen.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik