Endnu en kommune vil droppe Ryanair

Først var det Albertslund. Og nu er turen kommet til Ballerup. Står det til borgmester Jesper Würtzen (S) skal ansatte i kommunen have forbud mod at flyve med det kontroversielle lavprisselskab.

- Det kan godt være, at det bliver lidt dyrere for os nu og her. Men på den lange bane bliver det dyrere for vores velfærdssamfund, hvis vi er med til at blåstemple, at man kan arbejde på de vilkår, som Ryanair byder deres medarbejdere, siger Jesper Würtzen.

Erklæringen fra Ballerup kommer ikke til at handle specifikt om Ryanair. Men om samtlige flyselskaber, som ikke lever op til danske standarder, når det kommer til løn, arbejdsmiljø og vilkår i øvrigt. I øjeblikket sidder jurister fra kommunen og KL og finpudser de præcise formuleringer.

Borgmesteren regner med, at forslaget kan vedtages på det næste ordinære byrådsmøde. Det finder sted 26. maj.

I forvejen har Ballerup Kommune klausuler inden for blandt andet byggeområdet.

Ryanair har denne kortfattede kommentar til Ballerup Kommunes planer:

- Vi hverken kommenterer eller engagerer os i rygter eller spekulation, lyder det i en mail fra Elina Hakkarainen, Ryanairs marketingschef for Skandinavien.

For nylig indførte Albertslund Kommune også et forbud mod at flyve med selskaber som Ryanair. Her kræver kommunen, at flyselskaber skal arbejder under danske forhold, før de må transportere kommunens medarbejdere.

Det fik straks Ryanairs advokater på banen. De har henvendt sig til kommunen og med synspunktet om, at beslutningen er ulovlig. Ryanair truer også med at tage sagen videre til Ombudsmanden og de danske domstole.

Ifølge Janus Enemark Nissen, kommunikationskonsulent i Albertslund Kommune, har kommunen "besluttet at undersøge forholdene nærmere og foretage en revurdering af forslagets lovlighed."


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik