Fjernvarmekunder får stor besparelse i Helsingør

Selv om det nye kraftvarmeværk i Helsingør koster over en halv milliard kroner at bygge, forventer Forsyning Helsingør at kunne sænke fjernvarmeprisen betragteligt, når det nye værk tages i brug.

En helt almindelig familie, der får huset opvarmet med fjernvarme fra Forsyning Helsingør kan fra 2018 se frem til en årlig regning, der er omtrent 3.500 kroner lavere end i dag, skriver Helsingør Dagblad.

Til den tid forventer Forsyning Helsingør at kunne tage det nye kraftvarmeværk i brug.

Og ifølge selskabets beregninger, betyder det væsentligt billigere varme til kunderne. Helt præcist forventer Forsyning Helsingør, at en familie, der bor i et gennemsnitligt hus på 130 kvadratmeter vil spare 3.500 kroner på varmeregningen om året.

Det kan umiddelbart virke paradoksalt, da selskabet står foran at skulle bygge et nyt kraftvarmeværk, som koster på den dyre side af en halv milliard kroner, og denne kæmperegning kan kun sendes et sted hen - til forbrugerne.

Alligevel er Peter Kjær Madsen, energichef i Forsyning Helsingør, fuldstændig sikker på, at det nye værk betyder billigere varme til kunderne.

- Den helt store udgift til fjernvarme er brændsel, forklarer han.

Det nuværende kraftvarmeværk brænder naturgas, der omdannes til strøm og varme. På det nye værk vil der i stedet blive puttet træflis i kedlerne. Og det er væsentligt billigere at købe, ligesom der også er lavere afgifter til staten.

Besparelsen er endda endnu større. Det nuværende anlæg får statsstøtte, som udløber om få år. Hvis man fortsatte med at fyrre med naturgas, ville prisen derfor stige.

Den beregnede besparelse forudsætter et uændret afgiftsniveau. Den slags kan ændres, hvis politiske vinde skifter. Men alt andet lige tyder det på, at den dyre investering i et nyt kraftvarmeværk giver forbrugerne en klækkelig besparelse.

- Vi er meget sikre på, at det her er den bedste løsning. Det får vi også at vide, både når vi spørger rådgivere og Energistyrelsen. Og det betyder ikke, at vi stopper med at kigge på andre teknologier, siger Peter Kjær Madsen.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik