Frederiksberg udbyder børnehave til private

Politikerne på Frederiksberg vil lade private kræfter drive en daginstitution.

Et flertal af politikerne i Frederiksberg Kommune er klar til at lade private kræfter drive en daginstitution i kommunen.

Udliciteringen til en privat leverandør kan blive til 'mere for mindre', mener formanden for Børneudvalget, Karsten Lauritsen.

- Det, vi forlanger, er, at de leverer det samme. Om det er for mindre penge, det får vi at se. Men hvis det nu er for mindre penge, så har vi nogle penge, som vi kan bruge inde for samme område. Så får vi mere for mindre, siger Karsten Lauritsen til TV2/Lorry.

Allerede i kommunens budget for 2015 indgår en besparelse på 0,3 millioner ved at udlicitere en daginstitution. I årene fremover budgetteres med en besparelse på en halv million årligt.

To medlemmer fra Enhedslisten og Socialdemokraterne stemte mod at udlicitere driften af en af kommunens daginstitutioner til en privat leverandør.

- De borgerlige tror på - helt naivt - at man kan gøre det bedre, bare fordi man er blevet privat. Det tror vi ikke på, for det er de samme pædagoger, samme husleje. Den eneste forskel er, at kommunen sparer en halv million om året. Men det vil helt naturligt gå ud over kvaliteten, siger udvalgsmedlem Daniel Panduro (Enhedsl.) til Fagbladet FOA.

I første omgang skal Frederiksbergs kommunalbestyrelse behandle sagen på sit næste møde om tre uger.

Der er ikke sat navn på, hvilken institution, der i givet fald skal sendes i licitation.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik