182 dage i kø til plejebolig

I Hørsholm Kommune har en dement borger ventet 182 dage på en plejebolig. Ventetiden på en såkaldt somatisk plejebolig er indtil videre 186 dage.

Selvom kommunerne ifølge Serviceloven er forpligtet til at tilbyde en plejebolig indenfor to måneder, så kniber det med at overholde garantien, og i Hørsholm Kommune har man i 18 ud af 34 tilfælde overskredet ventetiden på to måneder.

Det skyldes dels, at Hørsholm Kommune har udlånt et plejehjem til en nabokommune, men også, at mange ældre, som ikke bor i Hørsholm, søger en plejebolig i kommunen. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

- Vi er ekstremt populære for udenbys borgere, og det kan vi ikke gøre noget ved, for lovgivningen siger, at man ikke må skelne. Frit valg er godt, men hvis vi ikke kan passe vores egne borgere, så har jeg et problem med, at vi skal passe andre kommuners borgere, siger Thorkild Gruelund (K), formand for Social- og Seniorudvalget i Hørsholm Kommune.

Han er derfor nu parat til at udfordre lovgivningen på området.

- Jeg er parat til at gå meget tæt på grænsen, for vi må først og fremmest tage hånd om vores egne borgere, siger Thorkild Gruelund.

Ældre Sagen kalder de lange ventetider »meget utilfredsstillende«, men påpeger også, at der er for få plejeboliger i flere af de nordsjællandske kommuner.

- Det ser ud som om, at det er et generelt problem i nordsjællandske kommuner, at der er for få plejeboliger. Et halvt år er for lang tid at vente, hvis man er så svækket, som man typisk er, siger seniorkonsulent i Ældre Sagen, Margrethe Kähler.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik