Ny stor sag om lønsnyd på metro-byggeriet

Alvorlige fejl og mangler i løn- og arbejdsforhold hos syv ud af de otte undersøgte metro-entreprenører. En meget stor sag, der nu koster bod og efterbetaling.

3F Bygge, Jord og Miljø i København har rejst krav om bod og efterbetaling hos det irske mandskabsbureau ICDS. Firmaet har flere hundrede ansatte på metro-byggeriet, skriver Fagbladet 3F.

ICDS har ifølge 3F blandt andet ikke betalt tillæg for overarbejde i mere end et år.

- Vi har lavet et delforlig i sagen, som er meget stor, fordi ICDS er en af de absolut største entreprenører på metroen. Og vi forhandler fortsat om bod og efterbetaling for en række forhold i firmaet, siger Jens Kirkegaard, der er formand for byggegruppen i 3F Bygge, Jord og Miljø.

Direktør i ICDS Tom McHugh bekræfter, at firmaet forhandler med 3F.

- ICDS er tilfreds med disse åbne og konstruktive diskussioner, og vi er sikre på, at de vil resultere i en gensidig acceptabel løsning, skriver Tom McHugh til Fagbladet 3F.

En undersøgelse fra Metroselskabet har afsløret fejl i løn- og arbejdsforhold hos syv ud af de otte undersøgte entreprenører.

- Undersøgelsen viser, at der er faktiske problemer. Særligt hos to entreprenører er der alvorlige fejl og mangler. Og hos andre har der været større og mindre fejl, siger Louise Høst, der er underdirektør i Metroselskabet.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik