En bus kan lokke folk til at køre i delebil

I hovedstadsområdet kan buspassagerer gå direkte fra stoppestedet og hen til en delebil. Det har fået mange til at være med i en delebilsordning.

Kan man forbinde busser med delebiler og dermed få folk til at bruge delebilerne til at køre til stranden, handle stort eller bare en tur ud i det blå? Svaret er ja, viser resultater fra Region Hovedstaden.

Siden 14 nye delebiler blev placeret tæt på flere busstoppesteder både i København og Dragør, Tårnby, Ballerup og Herlev er nye medlemmer af delebilsordningen LetsGo strømmet til.

630 borgere har benyttet den særlige kode fra projektet "Kollektiv trafik og delebiler" til at tilmelde sig. Det er en stigning på 25 procent i antallet af medlemmer af delebilsordninger i Storkøbenhavn.

- Resultatet viser, at vi har ramt rigtigt. Vi har fået fat i dem, der i det daglige får dækket deres transportbehov med kollektiv transport eller cykel, men som ind i mellem kan have behov for en bil til storindkøb, til at besøge familien i Jylland eller køre på weekendtur, siger formand for Miljø- og trafikudvalget i Region Hovedstaden, Jens Mandrup (SF).

Én delebil fjerner fem privatbiler

Danske og udenlandske undersøgelser viser, at én delebil kan fjerne fem-seks privatbiler fra vejene, og at delebilister øger deres forbrug af busser, tog og cykler med 15-20 procent.

Som et led i forsøget "Kollektiv trafik og delebiler" bliver alle passagerer med rejsekort eller periodekort tilbudt et gratis medlemskab af delebilfonden LetsGo. Det giver adgang til omkring 100 delebiler i hele hovedstadsområdet. I Dragør, Tårnby, Herlev og Ballerup var der slet ikke delebiler før.

Projektet har også øget kendskabet til delebiler. 50.000 har besøgt kampagnesitet, og fået information om delebilsmuligheden.

- Vi er meget begejstret over den store interesse tydeliggørelsen af kollektiv transport og delebiler har skabt. Vi arbejder derfor fortsat for at stille endnu flere delebiler op i hovedstadsområdet, og er således allerede i dialog med Københavns Kommune, Ballerup Kommune og Dragør Kommune om at oprette yderligere delebilspladser for at kunne imødekomme efterspørgslen efter delebiler, siger direktør Bjarke Fonnesbech fra LetsGo.

I Region Hovedstaden er der store forventninger efter de gode resultater

- Når koblingen mellem kollektiv transport og delebiler kan være et reelt alternativ til selv at eje en bil, kan vores projekt blive en rollemodel for, hvordan trængslen i hovedstadsregionen kan mindskes til gavn for borgerne og miljøet, siger Jens Mandrup.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik