Terror presser lokale betjente

Det forhøjede beredskab i København efter terrorangrebet den 14. og 15. februar går hårdt ud over politiarbejdet i Midt- og Vestsjællands Politi, skriver Nordvestnyt.

For siden angrebet har lokale betjente brugt tusindvis af arbejdstimer på at bevogte mulige terrormål i hovedstaden, og Rigspolitiet har netop bestemt, at kredsen helt frem til september skal sende betjente i hobetal til København.

Chefpolitiinspektør i Midt- og Vestsjællands Politi Steen Skovgaard Larsen ønsker ikke at fortælle Nordvestnyt, hvor mange arbejdstimer de omkring 600 betjente i politikredsen har brugt og kommer til at bruge i København, men han vil godt sige, at der er tale om mange tusinde timer.

Jeres indsats i København betyder vel, at kriminelle har det nemmere her i politikredsen?

- Man kan godt sige, at maskerne i det net, vi fanger forbrydere med, er lidt større i øjeblikket på grund af indsatsen i København. Men det er vigtigt at sige, at vi ikke nedprioriterer den daglige patruljering, volds- og drabssager samt efterforskning af indbrud i private hjem. Borgerne skal ikke være utrygge, for vi skal nok være der, når der er brug for os, siger Steen Skovgaard Larsen til avisen.

Men hvilke opgaver er det så, I nedprioriterer?

- Det kan være større målrettede aktioner, vi har planlagt længe, og vi kommer også til at have længere sagsbehandlingstider.

Rigspolitiet har af økonomiske hensyn valgt, at det primært er de sjællandske politikredse samt Fyns Politi, der skal deles om at hjælpe politiet i København.

Hvis trusselsbilledet falder, kan Rigspolitiet løbende nedjustere antallet af betjente, der bevogter terrormål. Men selvom det skulle ske inden september, kommer Midt- og Vestsjællands Politi til at få langvarige udfordringer med at få det hele til at gå op. For københavner-turene giver også masser af overarbejde, der skal afspadseres.

Politikerne på Christiansborg er dog ved at kigge på, om man skal give betjentene valget mellem ekstra i lønposen eller afspadsering.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik