Allerød-spareplan: Ældre får ét bad om ugen

Ét ugentligt bad og hjælp til rengøring hver fjerde uge kan være fremtiden for Allerøds ældre. Uværdigt, mener Ældre Sagen.

Det ser rigtig skidt ud for Allerøds ældre. Bogstaveligt talt. Forvaltningen i Allerød har nemlig udarbejdet en spareplan, der skærer hårdt i rengøringshjælpen til kommunens ældre.

Hvis kommunens politikere gennemfører planen, kan de ældre fremover få ét bad om ugen, hjælp til rengøring hver fjerde uge og hjælp til vask af tøj og sengetøj hver fjerde uge. Det fremgår af et notat fra forvaltningen, som selv vurderer, at spareplanen kan være sundhedsskadelig.

'Det ændrede serviceniveau vil øge risiko for infektioner og sygdom hos borgerne, ligesom der vil gå længere tid mellem kontakten til kommunens medarbejdere', står der blandt i notatet fra forvaltningen.

Ældre Sagen mener, at spareplanen er både uacceptabel og uværdig.

- Det er et overgreb på de ældre borgere i Allerød. Det værste er, at det slet ikke er en besparelse, fordi det vil føre til et øget antal indlæggelser, som jo er meget dyre. Det er trist, at Allerød prioriterer de ældre så lavt, siger Kai Nørrung, der er formand for Ældre Sagen i Nordsjælland og Bornholm (se video).

Spareplanen skyldes, at Sundheds- og Velfærdsudvalget skal skære 14 millioner i budgettet som del af en større spareøvelse i Allerød Kommune.

- Det er en hård beskæring. Der kommer flere ældre og demente til Allerød, og vi er i forvejen en presset kommune. Samtidig er vi kun overgået af Egedal, når det gælder om at bruge få penge på de ældre. Det er sørgeligt, at vi er ude i den slags forringelser i vores kerneydelser, lyder det fra Henriette Gedde (Socialdem.), der er medlem af Sundheds- og Velfærdsudvalget i Allerød Kommune.

Udvalget skal tage stilling til forvaltningens spareplan til maj.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik