Hovedstadens hjem får mere grøn varme

Den sidste del af Avedøreværket ombygges, så værket kan lave varme på træpiller og halm frem for kul og gas.

Danmarks største kraftvarmeværk, Avedøreværket, tager nu det sidste skridt mod at kunne producere varme baseret 100 procent på træpiller og halm i stedet for kul og gas. Det oplyser Dong Energy.

- Med beslutningen om at ombygge blok 1 på Avedøreværket bliver vi nu i stand til helt at droppe kul og gas, når vi producerer varme til over 215.000 hjem i Storkøbenhavn.

- Det er et markant skridt i den grønne omstilling, som vi tager på en omkostningseffektiv måde, siger Thomas Dausgaard, koncerndirektør i Dong Energy, i en pressemeddelelse.

Ombygningen af værket er en aftale mellem Vestegnens Kraftvarmeselskab (Veks) og Dong Energy, som betyder, at Avedøreværkets blok 1 fra 2016 og frem til 2033 kan levere grøn varme.

65.000 husstande mere får grøn varme

Dermed kan yderligere 65.000 husstande i Storkøbenhavn få varme fra halm og træpiller.

- Først blev blok 2 på Avedøreværket omstillet til 100 procent biomasse, og med den nye aftale vil blok 1 allerede fra slutningen af næste år levere grøn fjernvarme, siger Steen Christiansen, formand for Veks.

El-produktionen på Avedøreværket vil fortsat primært være på kul, oplyser Dong, ligesom værket bevarer muligheden for at producere varme med kul af hensyn til forsyningssikkerheden.

Dong Energy har et mål om, at mindst halvdelen af den el og varme, der kommer fra selskabernes kraftværker i 2020, skal være baseret på bæredygtig biomasse i stedet for kul og gas.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik