Flere bygger selv hus igen

Efter en del års tomgang er byggeriet af enfamilieshuse på vej frem igen. Flere familier ønsker selv at bygge nyt hus, og prisen er ikke længere det eneste parameter for drømmen om egen bolig.

Flere familier ønsker selv at bygge nyt hus, og prisen er ikke længere det eneste parameter for drømmen om egen bolig. Det oplyser formand for Nyhussektionen under Dansk Byggeri, Svend Pedersen, der også er administrerende direktør i entreprenørfirmaet HHM A/S i Hillerød.

- Der er kommet en større lyst til at bygge selv og selv have indflydelse på, hvordan et hus skal udformes, så det passer til den enkelte familie. Det er vores helt klare oplevelse, at prisen ikke længere et eneste paramter. Køberne går også efter individuelle løsninger og kvalitet i byggeriet, siger Svend Pedersen til Frederiksborg Amts Avis.

Entreprenørfirmaet HHM A/S i Hillerød har selv oplever en stigende efterspørgsel på enfamilieshuse.

- De første tre måneder af 2015 har vi oplevet en fordobling i salget af enfamilieshuse i forhold til samme periode sidste år. Det er helt klart sket et skifte, siger Svend Pedersen.

Han ønsker af konkurrencehensyn ikke at oplyse de konkrete tal for, hvad fordoblingen præcist dækker over.

Fremgangen i det private boligbyggeri begrænser sig i første omgang til hovedstadsområdet.

- Lysten er større her hos familierne, og bankerne er blevet mere villige, så alt i alt er optimismen også lidt større i hovedstadsområdet end i resten af landet. Det er her aktiviteterne stiger, siger Svend Pedersen til Frederiksborg Amts Avis.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik