Københavnske elever battler om miljø

18 hold fra storkøbenhavnske folkeskoler battler på Utterslev Skole 25. marts, når de skal afgøre, hvem der er bedst til at finde på bæredygtige løsninger på virkelighedens grønne udfordringer.

Hvordan løser man fremtidens transport over Øresund, så vi sparer på CO2-udledningerne? Hvordan får vi mere dagslys ind i heldagsskolen? Hvordan bliver København Europas reneste hovedstad. Og hvordan holder vi byen ren for tyggegummi?

Ikke færre end 18 udskolingshold stiller med svar på Københavns grønne udfordringer, når dørene slås op på Utterslev Skole, onsdag 25. marts til finalen i Grøn Udfordring CPH.

Dansk Retursystem A/S er en af de virksomheder, der, sammen med Friluftsrådet og Grønt Flag - Grøn Skole, står bag Grøn Udfordring.

"Vi deltager i Grøn Udfordring, fordi eleverne arbejder med miljø, bæredygtighed og innovative løsninger på reelle grønne udfordringer. Det er helt generelt vigtigt, at de unge lærer om miljø og innovation, så de bliver aktive medspillere i samfundet. Men vi er også med som virksomhed, fordi vi vil have de unges bud på, hvordan vi kan gøre fremtidens genanvendelse endnu bedre," siger markedsdirektør i Dansk Retursystem A/S, Inge Fisker.

Grøn Udfordring er udviklet af Friluftsrådet og Dansk Retursystem A/S. Formålet er at skabe dialog og kontakt mellem elever i 7.-10. klasse og lokale virksomheder. Udskolingseleverne har med afsæt i udfordringerne gennem det seneste halve år arbejdet med projektet.

Udskolingen ud af skolen

Eleverne skal med den nye folkeskolereform mere ud af klasselokalerne, og her er Grøn Udfordring en god krog at bruge til formålet.

De lokale virksomheder har helt reelle og dagligdags udfordringer, de søger løsninger på, og her kan eleverne hjælpe. Grøn Udfordring CPH har derfor skabt kontakt mellem skoler og lokalt erhvervsliv. Det er resultatet af det arbejde, vi kan glæde os til at se på Utterslev Skole 25. marts.

"I dag bliver 89 % af de pantede tomme emballager returneret til genanvendelse. Det tal skal endnu højere op. Derfor håber vi at få nogle friske bud på, hvor vi kan gøre af tomme flasker og dåser på farten. Vi håber naturligvis, at elevernes forslag og løsninger kan inspirere os til nye aktiviteter, der kan gøre pant- og retursystemet endnu mere brugervenligt og effektivt for så mange som muligt.

Inge Fisker og de øvrige udfordrings-stillere fra Sund & Bælt, NCC, ARC, Københavns Kommune og Hold Danmark Rent ser frem til en god dags battle på gode løsninger.

Finaleheat

Om formiddagen gennemføres tre indledende heats, inden de tre finalehold over middag skal battle om den endelig sejr foran en dommerkomité, der består af direktør Lene Bech Mikkelsen, NTS-centeret, børne- og ungdomsborgmester Pia Allerslev, Københavns Kommune og lektor i bioteknologi, kemi og matematik, Lise Grønlund fra Nørre G.

De 18 hold kæmper - ud over æren - om gavekort på 3.000, 2.000 og 1.000 kroner.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik