Regionens hospitaler skal spare igen

Sparekrav: Region Hovedstaden genåbner budgettet for 2015, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Nordsjælland: En regnefejl i Sundhedsministeriet, priser i himmelflugt på ny sygehusmedicin og stigende udgifter til medicintilskud presser budgetterne i Region Hovedstaden. Sådan lyder forklaringen på, at Region Hovedstaden kun tre måneder inde i året genåbner budgettet for 2015 og beder sine hospitaler og andre virksomheder pege på nye sparemuligheder ifølge avisen.

Da Danske Regioner og regeringen sidste år indgik en økonomiaftale for 2015, undervurderede parterne, hvor store udgifterne til medicintilskud er. Sammen med en regnefejl på 40 mio. kroner i Sundhedsministeriet på de såkaldte DRG-takster og store og uforudsete prisstigninger på ny sygehusmedicin, betyder det samlet set, at Region Hovedstadens forretningsudvalg minus Enhedslisten har besluttet at gennemføre flere effektiviseringer for at få enderne til at mødes.

- Det er rigtig ærgerligt, men vi står med en kæderække af udefrakommende ting, som presser vores økonomi. Derfor har vi politikere nikket ja til at genåbne budgettet for 2015 for at finde op til 150 mio. kroner - og til næste år øges presset til mindst 225 mio. kroner. Det kan godt blive mere, forklarer regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen (S).

Hun understreger, at pengene til meget ny sygehusmedicin også kommer patienter til gavn for eksempel i behandlingen af leverbetændelse.

- Den nye medicin har mange fordele for os som borgere og patienter - men faktum er også, at priserne på de nye præparater er i himmelflugt. Og når vi skal finde så mange penge, så kan det naturligvis mærkes. Men jeg vil gerne understrege, at patienterne stadig skal kunne regne med en tryg og god kvalitet, siger Sophie Hæstorp Andersen videre ifølge Frederiksborg Amts Avis.

Sidste år besluttede regionsrådet i Region Hovedstaden i forbindelse med budgetforhandlingerne en administrativ sammenlægning af flere hospitaler for at spare på administration og praktiske udgifter i stedet for på patientbehandlingen for at undgå at skulle spare på behandlingen.

I de kommende måneder skal hospitaler, administration og virksomheder i regionen vurdere og melde tilbage til regionsrådet i Region Hovedstaden, hvor de kan omprioritere og effektivisere.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik